Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes mai are bani doar pentru salarii

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
6Comentarii
Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes mai are bani doar pentru salarii
© TION: Spitalul Boli Infectioase Victor Babes mai are bani doar pentru salarii (foto: arhiva)
Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a rămas doar cu banii de salarii pe luna iunie, după cum spune directorul acestei unități sanitare, Voichița Lăzureanu. Unitatea sanitară nu mai are bani pentru plata serviciilor medicale și implicit a furnizorilor de utilități.

Reprezentanții spitalului din Timișoara spun că nu mai semnează actul adițional cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș din cauza faptului că banii pe luna iunie nu sunt destui și vor să apară în fața unei comisii, la București, formată la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care să medieze neînțelegerile dintre CJAS și spital.

„Avem bani doar de salarii și tichete, nu avem niciun leu pentru furnizori, de niciun fel, nici utilități. Sunt doar bani de salarii și tichete pe luna iunie, adică pentru data de 15 iulie, atunci când dăm salariile. Avem un pic peste 1.200.000 lei pentru salarii și tichete pentru 340 de angațjați”, spune Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Spitalul ar mai avea nevoie de aproximativ 300.000 de lei pe luna iunie pentru plata furnizorilor și a utilităților. Dar nu-i are. Spitalul a mai fost în impas, iar CJAS Timiș a luat banii de pe luna iunie și i-a împărțit pe lunile precedente, unde spitalul avea nevoie. În acest fel, unitatea medicală a rămas descoperită pe această lună, iar reprezentanții spitalului avertizau încă de atunci că se va întâmpla acest lucru.

„Au mutat banii din iunie către mai și aprilie, ne-am acoperit serviciile medicale pentru aprilie și mai, dar luna iunie este complet descoperită. Și atunci ei vin (reprezentanții CJAS) cu contractul pe luna iulie, care e ok, probabil că banii vor acoperi serviciile medicale, dar iunie este cu o promisiune, cu „lasă că vedem în august”. Consider că în ceea ce privește lucrurile care nu-și găsesc rezolvarea la nivelul Casei Județene trebuie să mergem mai departe, către forul următor. Noi nu semnăm actul adițional, vrem rectificare și suplimentare de fonduri, inclusiv iunie”, spune Voichița Lăzureanu.

Doar pentru anul 2016 ar trebui în plus, conform reprezentanților spitalului, 700.000 de lei. Pentru luna iunie ar fi necesară suma de 300.000 de lei, pentru acoperirea serviciilor medicale rămase nedecontate.

„Vom merge către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Noi vrem ca în decurs de 10 zile să ne întâlnim cu acea comisie de mediere de la CNAS. Dacă nu se rezolvă, mai există o comisie și se presupune că măcar acolo se va rezolva acest litigiu într-un fel sau în altul”, spune directorul spitalului.

Voichița Lăzureanu spune că, chiar dacă refuză semnarea actului adițional cu CJAS Timiș, actul medical nu va fi blocat.

„Ne asumăm actele medicale fără să știm, la această oră, cine ni le va deconta”.

UPDATE. CJAS Timiș: Din 1 iulie, asiguraţii nu vor avea acces gratuit la serviciile medicale oferite de acest furnizor. Spitalul nu a consumat fondurile pe aprilie și mai

Casă Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş face următoarele precizări cu privire la nesemnarea actului adiţional de către Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara:

„Spialul Victor Babeş este singurul spital din judeţ care nu a semnat actul adiţional de furnizare de servicii medicale pentru luna iulie. Atragem atenţia că nesemnarea actului adiţional cu CJAS conduce implicit la neplata serviciilor medicale efectuate începând cu dată de 1 iulie 2016, iar asiguraţii nu vor avea acces gratuit la serviciile medicale oferite de acest furnizor. Mai precizăm că Spitalul Victor Babeş este singurul din judeţ care nu a consumat fondurile alocate de CJAS Timiş pentru lunile aprilie şi mai. Astfel, în cele două luni spitalul a rămas cu sume neutilizate de aproximativ 600.000 lei. Bugetul alocat de CJAS Timiş, pentru luna iulie Spitalului Victor Babeş este de 1.547.350,39 lei”, transmite purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș Mariana Marcu.

Articole pe aceeași temă:

Gura de aer pentru Spitalul Victor Babes Timisoara – CJAS Timis a alocat bani

Situatie grava la un spital din Timisoara: nu sunt bani de intretinere si pentru plata transportului cu salvarea

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor