Gura de aer pentru Spitalul Victor Babes Timisoara – CJAS Timis a alocat bani

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Gura de aer pentru Spitalul Victor Babes Timisoara – CJAS Timis a alocat bani
Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a rămas fără bani pentru plata utilităților în acest sfârșit de an. Mai mult, reprezentanții spitalului spun că nu au bani nici pentru plata salvărilor care transportă pacienții. Conducerea unității medicale a cerut ajutor la primărie pentru plata utilităților restante. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș transmite că a fost alocată o sumă suplimentară spitalului aflat în pericol de a nu-și putea plăti gazul și apa consumată.

Motivul principal pentru care spitalul de la Pădurea Verde a rămas cu buzunarul gol este faptul că în ultima perioadă a avut mai mulți pacienți și cazuri mai complicate, care consumă bani, potrivit conducerii acestuia. Fondurile rămase acoperă doar salariile personalului medical până la final de an. Conform reprezentanților spitalului, în momentul de față sunt plăți restante peste 90 de zile în valoare de 397.000 lei și plăți restante până în 90 de zile în valoare de 1.341.000 lei. Salariile au fost în jur de 1.100.000 și acum au crescut la 1.300.000 pe lună pentru tot personalul, 300 de angajați. Primăriei i-au solicitat să le plătească măcar 397.000 lei, care sunt restanțe peste 90 de zile și care sunt cheltuieli de administrare, respectiv curent, gaz etc.

La serviciile medicale spitalul a avut în plus 751 de bolnavi cu patologii acute, față de cât avea contractat, boli care, chiar dacă nu sunt severe, sunt cu internare obligatorie, au mai explicat reprezentanții unității medicale. CJAS a suplimentat bugetul spitalelor din Timiș.

”În urma rectificării bugetare, la nivel national, CJAS a suplimentat astăzi (n.r. vineri, 20 noiembrie) bugetul tuturor spitalelor, inclusiv al spitalului Victor Babeș.
Suma totală aplicată celor 24 de spitale este de 9.430.000 lei , din care Spitalului Victor Babeș i s-a alocat suma de 234.267,80 lei”, transmite purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș Mariana Marcu. Acești bani, spune reprezentanții CJAS Timiș, sunt pentru plata serviciilor medicale. Această sumă cei din spital decid cum o cheltuiesc, deci se pretează inclusiv pentru plata facturilor la utilități. Joi a mai fost alocată suma de 271.770,75 lei Spitalului Victor Babeș, pentru plata creșterii salariale cu 25 la sută.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Victor Babeș Timișoara, Virgil Musta, acești bani sunt o gură de aer pentru unitatea sanitară.

”Este un ajutor. Avem în jur de 300.000 de lei facturi restante. Deocamdată am luat o gură de aer. Din suma pentru serviciile medicale noi trebuie să facem plata tuturor facturilor”, spune Musta.

Reprezentanții CJAS Timiș spun că gestionarea fondurilor alocate spitalelor este strict responsabilitatea managerului de spital.

Alte articole pe aceeași temă:

Situatie grava la un spital din Timisoara: nu sunt bani de intretinere si pentru plata transportului cu salvarea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor