Specializati-va in domeniul securitatii si sanatatii in munca

De Marcel Hoster
Specializati-va in domeniul securitatii si sanatatii in munca
© Foto: arhiva
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează începând din data de 20 noiembrie 2017 o nouă serie a cursului avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

Programul se adresează specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă, în conformitate cu normele generale de protecție a muncii.

Obiectivele programului de formare vizează dezvoltarea profesională, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență și aplicarea normelor de protecție a mediului.

Tematica abordată include, pentru nivelul de bază (40 de ore) Cadrul legislativ general referitor la SSM; Concepte de bază referitoare la SSM; Noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor; Noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității întreprinderii și/sau unității; Acordarea primului ajutor. Pentru nivel mediu (80 de ore), cursurile se referă la Cadrul legislativ general referitor la SSM; Criterii generale pentru evaluare riscurilor; Organizarea activității de prevenire; Acțiuni în caz de urgență; Planuri de urgență și evacuare; Prim ajutor; Elaborarea documentațiilor necesare desfășurării activității de prevenire și protecție; Evidențe și raportări în domeniul SSM; Aplicații practice.

Pentru a participa la cursurule cu nivel de bază participanţii trebuie să aibă studii în învățământul liceal filieră teoretică în profil real sau filieră tehnologică în profil tehnic. Pentru nivel mediu: studii în învățământul postliceal în profil tehnic. Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

Cursurile au loc la Centrul regional de Afaceri Timişoara. Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110 sau la tel: 0372185274, 0721255103, e-mail: tavramov@cciat.ro, Tania AVRAMOV – Manager DFPP.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor