Specialistii in domeniul economiei sociale se intalnesc la Timisoara

De M. Hoster
Olimpicii din judetele regiunii se vor pregati cu profesorii de la Universitatea de Vest
Olimpicii din judetele regiunii se vor pregati cu profesorii de la Universitatea de Vest
Un număr de 50 de profesori și doctoranzi în domeniul economiei sociale din întreaga lume se vor afla în următoarele zile la Universitatea de Vest Timişoara. Aici are loc cea de-a patra ediție a Școlii de vară internațională EMES pentru doctoranzi. Întâlnirea are loc în perioada 29 iunie – 2 iulie.

Școala de vară din acest an este derulată de Asociația profesională academică EMES, în organizarea Universității de Vest din Timișoara. EMES este cea mai vizibilă organizație internațională ce activează în domeniul teoriei și practicii întreprinderii sociale. Sub umbrela ei a fost elaborată cea mai cunoscută definiție a întreprinderii sociale și o consistentă literatură dedicată acesteia, respectiv conceptelor sale complementare: antreprenorialul social și economia socială.
Pe fundalul crizei economice, se accentuează recunoașterea publică a rolului socio-economic al organizațiilor economiei sociale (organizații nonprofit, cooperative, societăți mutuale, întreprinderi de inserție). Tendința se regăsește și în abordarea Uniunii Europene care dezvoltă un instrumentar complex de susținere printr-o politică publică dezvoltarea economiei sociale.
“Interesul academic pentru concepte precum antreprenoriatul social, economia, inovația socială a crescut mult în ultimii zece ani în universitățile din vestul Europei. Prin acest eveniment deschidem noi oportunități pentru mediul academic românesc, oportunități de aprofundare a subiectului și punem Timișoara pe harta mondială a cercetării în domeniul economiei sociale”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.
Numeroase teze de doctorat și dizertații masterale pe teme legate de domeniul economiei sociale extins sunt pregătite atât în cadrul unor școli doctorale – cum sunt științele politice, sociologia, științele economice, antropologia, etc., precum și în școli de afaceri.
Pe de altă parte, programe doctorale specifice pentru instruirea tinerilor cercetători în domenii, programe care să acopere atât aspecte teoretice, cât și pragmatice privind problematica cercetării nu numai că sunt rare, dar cele care există se focalizează fie pe o perspectivă socio-politică, fie pe una nonprofit.
În acest context, ideea unei școlii de vară internaționale EMES pentru doctoranzi în domeniul antreprenoriatului, întreprinderii și economiei sociale este să completeze și să lărgească oferta disponibilă viitorilor cercetători prin oferirea unui important cadru analitic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor