Sorin Dragoi este primul city-manager al Timisoarei

De A. Strugariu
Reactualizat la:
15Comentarii
Sorin Dragoi este primul city-manager al Timisoarei
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, miercuri, numele noului city-manager al oraşului. Aşa cum se vehicula încă de dinainte de organizarea concursului, postul va fi ocupat de omul de afaceri Sorin Drăgoi, unul dintre cei patru consilieri personali ai primarului. Deşi în cursă au intrat trei candidaţi, Drăgoi a terminat concursul… de unul singur.

Chiar dacă la concursul organizat de Primaria Timişoara pentru ocuparea postului de administrator public s-au înscris trei persoane, Sorin Drăgoi, Vasile Pop şi Samuel Muj, la final a rămas doar unul. Muj a fost descalificat pentru că nu îndeplinea condiţiile de participare la concurs potrivit oficialilor municipalităţii, iar Pop nu a mai ajuns la susţină ultima probă, desfăşurată miercuri, interviul şi prezentarea unui proiect de management, pentru că nu a luat o notă destul de mare la proba scrisă de marţi.

„Sorin Drăgoi este proaspătul câştigător al concursului organizat pentru ocuparea postului de city-manager. Iniţial s-au înscris trei candidaţi. La verificarea dosarelor s-a constat că unul dintre candidaţi nu îndeplinea toate condiţiile de participare, drept urmare a fost descalificat. Au rămas în concurs doi candidaţi. După proba scrisă, unul dintre cei doi candidaţi nu a obţinut o medie peste baremul impus de lege, nota 7, pentru participarea la proba a doua, drept urmare proba a doua s-a desfăşurat doar cu un singur candidat, Sorin Drăgoi. Domnul Sorin Drăgoi s-a prezentat foarte bine şi la această probă, drept urmare comisia l-a declarat câştigător. Va fi primul city-manager al Timişoarei, pentru că acest post nu a mai fost ocupat până la ora actuală”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Cât despre cei care ar putea spune că Drăgoi a fost favorizat la acest concurs venind din postura de consilier personal al primarului, Robu a afirmat: „Câinii latră, caravana trece (…) judecata aparţine celor mulţi dacă ceea ce fac este bine sau nu”.

Cert este că edilul nu a ştiut să spună, miercuri, cu ce medie s-a calificat consilierul său pentru postul de city-manager. Nici Drăgoi nu-şi ştia media finală atunci când a fost prezentat ca city-manager, la briefingul primarului de miercuri. Robu le-a cerut ulterior angajaţilor din subordine să-i afle nota, anunţând că Drăgoi a obţinut media 9,366.

În ceea ce priveşte activitatea noului city-manager, Robu a afirmat că Drăgoi îl va asista pe el, ca primar, „în exercitarea tuturor atribuţiilor ce ţin de administrarea, întreţinerea, modernizare, înfrumuseţarea şi dezvoltarea oraşului” şi că îi va delega şi „atribuţii executive, operative pe anumite segmente punctuale”.

Drăgoi a declarat că, în ciuda tuturor speculaţiilor, nu a fost un concurs uşor. În ceea ce priveşte principalele sale obiective, noul administrator public spune că se va concentra pe atragerea de fonduri pentru municipiu şi pe înfrumuseţarea oraşului, vorbind în acest context despre amenajarea de noi parcuri şi fântâni.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor