Elev din Timisoara, eliminat de la Bacalaureat dupa ce i-a sunat telefonul in sala

De Valentin Rusu
13Comentarii
Elev din Timisoara, eliminat de la Bacalaureat dupa ce i-a sunat telefonul in sala
În Timiş, un elev a fost prins cu telefonul mobil asupra sa la prima probă a Bacalaureatului, cea de competenţe lingvistice de comunicare la Limba şi Literatura Română. Acesta a fost eliminat de la examen.

Elevul prins cu telefonul mobil în sala de examinare nu va putea participa la Bacalaureat timp de două sesiuni, conform noilor prevederi. Candidaţii au timp un sfert de oră înainte de proba orală la Limba şi Literatura Română să-şi pună gândurile în ordine şi să-şi facă planul pentru a răspunde întrebărilor profesorilor. La această probă nu se dau note, se dau calificative. Şi totuşi, elevul a fost prins cu telefonul mobil, la un examen extrem de uşor.

Este vorba de un elev care dădea examen la Colegiul Tehnic Ion Mincu. Când a venit reprezentantul inspectoratului în sală, acestuia i-a sunat telefonul.

“A fost un incident neplăcut. Un reprezentant al comisiei judeţene se afla în sală, copilul, în acel moment, era deja cu subiectul pe masă, iar atunci i-a sunat telefonul. Conform metodologiei copiii sunt eliminaţi, chiar dacă au folosit sau nu telefonul mobil. Lor li s-a atras atenţia asupra acestui lucru, ştiau acest luccru”, spune inspectorul şcolar general de Timiş Aura Danielescu.

Nu se ştie dacă elevul a folosit telefonul sau nu, dar acum e mai puţin important – simpla prezenţă a telefonului în sala de examen atrage suspendarea elevului. 

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen. Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. 

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor