Solutii pentru soferi: Cauciucul nou, comandat online

Reactualizat la:
Solutii pentru soferi: Cauciucul nou, comandat online
ADVERTORIAL. Un cauciuc nu trebuie neapărat să fie uzat ca să fie un pericol în trafic – atât pentru proprietarul maşinii echipată cu acele pneuri, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Siguranţa pe şosele este asigurată deci doar de pneuri noi. Întreaga gamă solicitată poate fi comandată la Delticom OE, filiala în zonă a celui mai mare comerciant de pneuri online din Europa.

Pneul este partea de contact a maşinii cu solul. „Atingerea cu calea de rulare este identică cu patru palme“, spun specialiştii în circulaţie, şi scot astfel în evidenţă importanţa cauciucurilor în componenţa maşinii, element care poate decide asupra securităţii în trafic. Dincolo de acest aspect trebuie menţionat faptul că pneurile trebuie să facă faţă diferitelor situaţii din trafic sau meteo. Deci putem rezuma: Indiferent de condiţiile meteo sau de trafic, anvelopa este mereu solicitată. Pentru a realiza acest deziderat este nevoie de un cauciuc performant şi nou.

Condiţia de bază pentru a evalua un pneu este de obicei adâncimea profilului (minim 1,6 mm la cele de vară). Nu trebuie uitat însă că şi compuşii din care este confecţionat cauciucul se pot deteriora, indiferent dacă acesta este uzat sau nu.

Crestături în pereţii laterali ai anvelopei, deformarea părţii de rulare sau ai carcasei, un confort deficitar provocat de trepidaţii – toate aceste aspecte ar trebui să fie un avertisment pentru şoferi, că deplasarea în siguranţă pe o anume cale de rulare nu mai este dată.

Căldura, impactul razelor solare, umiditatea, chimicalele sau o depozitare neadecvată pot deteriora anvelopele. Enumerând acestea nu rămâne decât concluzia că singura soluţie pentru siguranţă şi confort în trafic o reprezintă cauciucurile noi.

Dacă în trecut achiziţionarea unui nou set de pneuri însemna pierdere de timp cu deplasarea până la magazin sau depozit sau complicaţiile cu montarea noului set, azi aceste lucruri sunt mult simplificate. Comandă online şi montarea prin intermediul unui atelier partener al shopului este în cazul comenzii la cauciucuridirect.ro un aspect practic de la sine înţeles.