Solidarizare cu marșul împotriva violenței asupra femeilor, la Timișoara

De Adrian Panduru
3Comentarii
Solidarizare cu marșul împotriva violenței asupra femeilor, la Timișoara
© foto: arhivă
În urbea de pe Bega vor avea loc sâmbătă, 19 octombrie, acțiuni de solidarizare cu marșul împotriva violenței asupra femeilor, care va avea loc la București. Se va transmite marșul care va avea loc la București, în Parcul Regina Maria, iar mai apoi va avea loc o adunare pe această temă în Piața Libertății din Timișoara.

În Timișoara, asociațiile SPICC, Asociația Culturală Diogene și grupul Dreptul la oraș organizează o acțiune de solidarizare cu Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”. La ora 15:00 se va transmite începutul Marșului, pe scena din Parcul Regina Maria, iar de la ora 15:30 adunarea împotriva tuturor formelor de violență asupra femeilor va continua în Piața Libertății.

„Evenimentul de anul acesta se va desfășura sub sloganul «Credeți-ne!», aducând în prim plan nevoia femeilor de a avea încredere pentru a ieși din relațiile abuzive sau pentru a reclama actele de hărțuire sau viol. Avem nevoie de încredere în forțele proprii, încredere că familia nu ne va judeca și nu ne va acuza pe noi pentru agresiunea partenerilor, încredere că nu vom suferi repercusiuni, încredere că polițiștii și judecătorii ne vor crede”, transmit organizatorii.

Conform SPICC, în România, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său sau de fostul partener, cel puțin o dată în viață (European Union Agency for Fundamental Rights, 2014).

Tot conform datelor SPICC, în primele șase luni ale anului 2019 au avut loc 11.896 de infracțiuni din sfera violenței domestice, iar în prima jumătate a anului 2019, 3.616 ordine de protecție provizorii au fost emise de către polițiști și 3.520 ordine de protecție emise de către instanțele de judecată. Din 38.445 de fapte de violență în familie sesizate la poliție în 2018, au ajuns în instanță doar 3,5% adică 1.360 inculpați, în scădere față de anul 2017.

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor organizează în București, începând cu ora 15.00, cea de-a cincea ediție a Marșului “Împreună pentru siguranța femeilor” pentru a-și arăta solidaritatea cu femeile supuse violenței de gen și pentru a menține presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor și fetelor.

Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor este formată din 25 de organizații neguvernamentale și are scopul de a promova drepturile femeilor, de a proteja victimele violenței de gen și de a combate discriminarea de gen.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor