Se repartizeaza locurile titularizabile din invatamant. In Timis multi profesori nu prind post

De Marcela Sferlea
Repartizarea posturilor scoase la examenul de titularizare
Repartizarea posturilor scoase la examenul de titularizare
Peste 200 de profesorii care au obţinut nota 7 la examenul de titularizare participă vineri la şedinţa publică de repartizare a posturilor titularizabile. Aceştia au la dispoziţie însă doar 46 de posturi, astfel că cei mai mulţi dintre ei, deşi au obţinut o notă mare, vor lucra ca şi suplinitori. Şedinţa publică a început la ora 9.00, iar repartizarea se face în trei centre.

Numărul posturilor titularizabile este foarte mic, faţă de cerere, iar când vine vorba despre posturile obţinute, pe faţa multora se vede dezamăgirea pentru că o notă mare nu le asigură un post aproape de casa şi un salariu decent. În acelaşi timp, pentru alţii o notă mare reprezintă doar un post de suplinitor.

„Eu predau de 5 ani. La examen am obţinut 9,40. Subiectele mi s-au părut mai grele ca anul trecut. Sunt din Făget. Am obținut un post titular la Ciacova, la religie ortodoxă. Aveam de ales între Ciacova şi Jimbolia pentru că doar acolo erau posturi titularizabilie. O să cer să mă detașez în jurul Făgetului” ne-a spus Daniel Iancu.

„Noi am venit doar să vedem cum e la şedinţă, am dat examen pentru educatoare în limba română, dar nu sunt locuri, e dezamăgitor, nici nu mai stăm pănă la final, probabil vom merge la suplinire”, ne-au spus două tinere care au obţinut notă 7 la examen.

Vineri se împart doar cele 46 de posturi titularizabile, dar la şedinţă au participat şi profesori cu note mai mici de 7.

„Eu am venit să văd cum se desfăşoară. După contestaţie am luat 6,50, înainte aveam 4,70. O să merg la suplinire. Sunt foarte dezamăgită de notă, cred că meritam mai mult”, ne-a spus Mihaela Șchebling din Timişoara. Profesorii care nu prind un post titularizabil au şansa să ocupe unul de suplinitor. Şedinţa publică pentru repartizarea posturilor de suplinitori va avea loc în 24 august.

Se afiseaza rezultatele de la titularizare

Rezultatele la titularizare in Timis. Procentul de promovabilitate, 33,02 la suta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !