Se pregateste in sfarsit reabilitarea Colegiului Ungureanu – este nevoie de 5 milioane de euro!

De A.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Se pregateste in sfarsit reabilitarea Colegiului Ungureanu – este nevoie de 5 milioane de euro!
© TION: Se pregateste in sfarsit reabilitarea Colegiului Ungureanu – este nevoie de 5 milioane de euro!
Reprezentanţii Primăriei Timişoara pregătesc în sfârşit reabilitarea clădirii din centrul oraşului în care funcţionează Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, un imobil ajuns într-un stadiu avansat de degradare. Se impun intervenţii majore: autorităţile locale estimează că sunt necesare lucrări în valoare de aproximativ 5,6 milioane de euro pentru a pune la punct clădirea. De unde bani? În principal se intenţionează accesarea de fonduri europene, ceea ce înseamnă că şantierul nici nu va începe probabil anul acesta…

Aleşii locali urmează să aprobe obiectivul de investiţie. Este vorba despre reabilitarea clădirii şcolii Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” (construcţii, instalaţii şi utilităţi) din Piaţa Huniade nr. 3 din Timişoara, cu principalele caracteristici şi indicatorii tehnico-economici. De asemenea, se intenţionează şi consolidarea parţială a construcţiei.
Imobilul din zona centrală a oraşului se află de mulţi ani într-o stare proastă, ajungând să reprezinte un pericol pentru trecători.

„Clădirea se află în zona unui ansamblu istoric protejat al Municipiului Timişoara, în vecinătatea Muzeului Banatului, adăpostit de Castelul Huniade, fiind într-o avansată stare de degradare a finisajelor interioare şi exterioare, precum şi a asigurării stabilităţii şi siguranţei în exploatare, necesitând intervenţii majore. Conform propunerilor proiectanţilor, se presupun intervenţii de reabilitare prin realizarea de noi compartimentări, înlocuirea tuturor finisajelor interioare şi exterioare, propunerea unor măsuri de reabilitare termică şi de consolidare a tronsonului B de clădire, prin construirea unor nuclee de beton și cămăşuirea zidurilor de rezistenţă păstraţi (…), refacerea tuturor instalaţiilor (electrice, termice şi sanitare)… Această intervenţie implică investiţii majore în clădire, dar permite reorganizarea spaţiilor conform funcţiunilor cerute pentru procesul de învăţământ al grupului şcolar şi al normelor în vigoare”, explică reprezentanţii municipalităţii.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la peste 25,2 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 5,6 milioane de euro, iar lucrările de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” ar urma să fie realizate în decurs de 24 de luni. Estimarea cuprinde și o parte de noi dotări pentru școală.

Suprafaţa construită la sol este de 1.724 mp, iar cea desfăşurată a imobilului de 6.800 mp.

Având în vedere valoarea foarte mare a investiţiei, în principal se intenţionează accesarea de fonduri europene pe noile programe, spune viceprimarul Dan Diaconu, chiar dacă în proiectul de hotărâre privind aprobarea lucrării, care urmează să intre în atenţia consiliului local, se precizează că sursa de finanţare va fi bugetul local.

Dacă nu va fi eligibil un astfel de proiect, se va apela la veniturile proprii, a precizat edilul.

Următorii paşi vor fi oricum elaborarea proiectului tehnic, în primăvară, şi apoi lansarea licitaţiei pentru execuţie, spune şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale a Primăriei Timişoara, Mihai Costa. Acesta a precizat că a propus totuşi ca în bugetul pe anul în curs să fie prevăzută suma de 5,2 de milioane de lei pentru Colegiul „Emanuil Ungureanu”. În prezent se lucrează la elaborarea proiectului de buget pe anul 2015.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor