Se modifica regulamentul pietelor volante din Timisoara. Amenzile ajung si la 2.500 de lei

De Bogdan Marta
9Comentarii
Se modifica regulamentul pietelor volante din Timisoara. Amenzile ajung si la 2.500 de lei
Consilierii locali din Timișoara vor dezbate în această lună o modificare a regulamentului de funcționare a piețelor volante din municipiu. Executivul primăriei dorește introducerea mai multor reguli pentru vânzători, nerespectarea lor putând să conducă la amenzi de până la 2.500 de lei și confiscarea mărfurilor oferite spre vânzare.

În principiu, conducerea Primăriei Timișoara dorește acum, la doi ani de la aprobarea înființării piețelor volante, să introducă mai multe reguli pentru comercianți. Astfel, vor fi interzise comercializarea în piaţa ţărănească a produselor agroalimentare provenite din import sau a produselor care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei, comercializarea produselor agroalimentare și expunerea spre vânzare direct pe carosabil/sol. De asemenea, comercianții vor folosi mese pliante, cu un aspect îngrijit, pe care își vor expune produsele. Se acceptă depozitarea pe jos a produselor ambalate în saci. Produsele voluminoase din gama pepeni, varză, etc se vor comercializa din mâini sau din țarcuri cu capacitate de până la 1 mc.

Se mai interzice folosirea unor sisteme de vânzare sau ambalare a produselor neîngrijite, neigienizate, respectiv pavilioane sau umbrele murdare, precum și comercializarea laptelui şi produselor lactate în condiţii improprii, fără vitrină frigorifică şi sursă de curent, care să asigure temperatura de păstrare prevăzută de normele DSVSA. Totodată se interzice și comercializarea fără drept a cărnii şi preparatelor din carne, care prin modul de obţinere, de transport, depozitare şi expunere la vânzare pot pune în pericol sănătatea consumatorului.

Alte sancțiuni pot fi date pentru neafișarea atestatului de producător sau neprezentarea acestuia la cererea organelor de control.

O schimbare importantă adusă de acest nou regulament ține și de interzicerea rezervării locurilor de vânzare cu paleți, ambalaje, remorci, autoturisme uzate, etc.

Și neîntreținerea curățeniei va fi sancționată, dacă noul regulament va trece de votul consilierilor locali.

De asemenea, se va interzice și comercializarea murăturilor, a plantelor pentru ceai și a siropurilor din plante sau fructe fără avizele prevăzute de lege.

Orarul de funcționare al pieței volante de la Stadion va fi în zilele de miercuri și sâmbătă, între orele 5-16. Piața volantă din Piața Traian va funcționa în zilele de joi, în intervalul 5-15.

Nerespectarea acestor noi reguli va duce la amendă cuprinsă între 200 și 2.500 de lei, precum și confiscarea mărfii și interzicerea comercializării de produse în piețele volante din Timișoara pentru un an.

Regulamentul complet îl găsiți aici.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor