Se finalizeaza investitia la complexul office din Piata 700 din Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Se finalizeaza investitia la complex office din Piata 700 din Timisoara
Se finalizeaza investitia la complex office din Piata 700 din Timisoara
Ultima clădire din complexul City Business Centre Timişoara va fi ridicată tot cu fonduri europene. Prin realizarea celei de-a cincea locaţii se va închide ansamblul arhitectonic de clădiri Office din zona Piaţa 700. Lucrarea va presupune inclusiv reamenajarea trotuarelor din zonă, dar şi realizarea unei piaţete.

Proiectul City Business Center ajunge la final. Până în luna septembrie a anului viitor va fi terminată şi construcţia celei de-a cincea clădiri a ansamblului, ultima dintre cele proiectate. Vestea bună este că noua locaţie va fi realizată cu o nouă finanţare europeană, 60 de procente din valoarea investiţiei fiind acoperită din fonduri acordate prin Programul Operaţional Regional, axa 4.1, care susţine dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală.

Proiectul depus spre finanţare şi aprobat de către ADR Vest se numeşte “City Business Excellence Centre – Structură de sprijin a afacerilor”. Dacă cea de a patra clădire a complexului, ridicată tot cu sprijin din fonduri europene, a avut în vedere dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii aflate la început de drum, noua clădire va ajuta la dezvoltarea afacerilor cu valoarea adăugată mare şi cu potenţial de creşetere ridicat. Sunt vizate cerecetarea, dezvoltarea şi inovarea tehnologia informaţiei şi comunicaţiile. “Încercăm să punem în legătură reprezentanţiii mediului universitar, cel al cercetării, cu cei ai mediului de afaceri. Sun sigur că există numeroase invenţii şi rezultate ale cercetării necunoscute sau neutilizate în practică. Noi am semnat în acest sens un protocol cu cei de la Universitatea Politehnica Timişoara”, a declarat Ovidiu Şandor, dezvoltator al proiectului. “Ne bucurăm că am reuşit să atragem o nouă finanţare importantă. Este asigurată finanţarea a 60% din valoarea investiţiei”, a mai spus Şandor. Astfel, 29,5 milioane de lei din valoarea construcţiei va proveni din fonduri europene.

“Timişoara şi întreaga regiune are nevoie de o infrastructură bine pusă la punct pentru mediul de afaceri, dar şi de structuri bine puse definite care să sprijine firmele din regiunea noastră. Acest proiect, unul dintre cele mai mari derulate prin intermediul ADR Vest, va contribui la dezvoltarea zonei şi atragerea de investiţii, dat fiind faptul că îşi propune să încurajeze şi să sprijine afacerile cu valoare adăugată mare”, a declarat Sorin Maxim, director al ADR Vest.

De trei ori mai multe locuri de muncă

Odată cu deschiderea celei de-a patra clădiri a complexului CBC numărul persoanelor care au un loc de muncă legat de investiţie a crescut la aproximativ 3000 de oameni. În plus, cele patru clădiri oferă locuri de muncă în industria orizontală la alte aproximativ 100 de persoane.

“Nu am calculat exact câte locuri de muncă noi au fost create. Dar la ultimul “sondaj”, ca să spun aşa, în jur de 3000 de persoane lucrau în cadrul firmelor prezente aici. Influenţe au fost şi în ceea ce priveşte personalul adiacent investiţiei, aceste clădiri au nevoie de personal pentru administrare, pentru mentenanţă, pentru pază. Apreciez că aproximativ 3100 de persoane sunt ocupate în cadrul acestui proiect. Pentru comparaţie, atunci când pe acelaşi teren funcţiona fabrica de confecţii a Modatim, în perioadele de maxim aici lucrau puţin peste 1000 de persoane”, ne-a declarat Ovidiu Şandor, cel care a deţinut fosta fabrică şi care a dezvoltat proiectul de birouri.

Deci vorbim de o triplare a numărului de locuri de muncă. Despre valoarea adăugată produsă nici nu se pot face comparaţii, industria textilă are valoare adăugată scăzută, în timp ce noile afaceri derulate la CBC aduc venituri substanţiale. “Cred că un angajat din cadrul unei firme de consultanţă care activează aici produce cam cât produceau 100 de angajaţi din domeniul textil. Valoric, desigur”, a declarat Şandor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor