Se deschide Targul Liceelor la Timisoara

De Adrian Panduru
Se deschide Targul Liceelor la Timisoara
© TION: Se deschide Targul Liceelor la Timisoara (foto: arhiva)
La Timișoara se deschide miercuri, 11 mai, “Târgul Liceelor Timişene – Târg al ofertelor educaţionale”. Evenimentul se adresează în special elevilor de clasa a șaptea şi a opta, precum şi părinţilor acestora. Prin intermediul târgului, elevilor li se oferă posibilitatea să cunoască specificul fiecărui colegiu/liceu în vederea unei alegeri conştiente la terminarea ciclului gimnazial.

La târg sunt așteptați elevi, cadre didactice, părinţi, agenţi economici, investitori, parteneri instituţionali, reprezentanţi ai firmelor de selecţie şi recrutare de personal. Evenimentul se desfăşoară miercuri, 11 mai 2016, la Restaurantul Universitar Politehnica (Aleea Studenților Timișoara, la intersecția cu Aleea F.C.Ripensia, în Complexul Studențesc, etajul 1), între orele 11.00 – 17.00.

Târgul oferă liceelor şi colegiilor din judeţul Timiş posibilitatea să îşi prezinte oferta educaţională într-un cadru organizat. Fiecare colegiu/liceu participant va avea un stand expoziţional reprezentativ, unde se vor prezenta: informaţii cu privire la oferta educaţională proprie (numărul de clase, profilul, calificarea obţinută după absolvire etc.), resursele umane şi materiale ale instituţiei de învăţământ, produsele specifice activităţilor derulate cu elevii, unde este cazul.

Târgul se doreşte a fi un loc unde elevii din clasele a șaptea şi a opta să-şi poată forma o imagine mai clară asupra tuturor ofertelor educaţionale din judeţ, putând cere informaţii direct de la sursă, adică de la elevii şi profesorii liceelor/colegiilor existente. Astfel, au o şansă mai mare de a decide corect, prin punerea în acord a nevoilor şi particularităţilor fiecăruia cu oferta educaţională a liceelor/colegiilor. De asemenea, se urmăreşte concordanţa dintre oferta educaţională şi cerinţele actuale şi de perspectivă ale pieţei muncii la nivel judeţean, spun organizatorii evenimentului.

În cadrul evenimentului, va avea loc şi un program artistic realizat de elevi din unităţile de învăţământ din județul Timiș.

În intervalul 13.00-16.00 vor avea loc, în sala de conferinţă, trei workshopuri:
13.00-14.30 – Cum să-mi construiesc o carieră?
14.30 – 15.10 – Prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii Politehnica Timișoara/Cum să-mi aleg o facultate?
15.10-16.00 – Întâlnirea reprezentanţilor elevilor cu reprezentanţii studenţilor de la Universitatea Politehnica Timişoara

De asemenea, în intervalul 12.00 – 15.00, se va organiza concursul de prezentare a ofertei educaționale (prin discuţii ale juriului cu elevii reprezentanţi ai fiecărui liceu/colegiu participant cu stand la eveniment, prin feedbackul oferit de elevii vizitatori în chestionarele aplicate, prin aprecierea de către membrii juriului a modalităţii de prezentare a ofertei educaţionale). Se vor premia: cea mai apreciată prezentare a ofertei educaţionale de către elevii vizitatori, cea mai originală prezentare a ofertei educaţionale, cea mai pragmatică prezentare a ofertei educaţionale, cea mai interactivă prezentare a ofertei educaţionale, cea mai eco prezentare a ofertei educaţionale, cei mai buni elevi promotori ai ofertei educaţionale, cel mai sugestiv logo, cea mai atractivă modalitate de prezentare a ofertei educaţionale. Premierea va avea loc la ora 16.00.

Organizatorii acestui eveniment, care a ajuns la a 15-a ediție, sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş/Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Timiş. Parteneri: Consiliul Judeţean Timiş – cofinanţatorul evenimentului, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – Universitatea Politehnica Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor