Se dau ajutoare de incalzire, la Timisoara. Ce conditii trebuie sa indepliniti

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Se dau ajutoare de incalzire, la Timisoara. Ce conditii trebuie sa indepliniti
© TION: Se dau ajutoare de incalzire, la Timisoara
Timișorenii pot beneficia de ajutoare de încălzire, dacă realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 de lei. Atenție însă! Trebuie să îndepliniți anumite condiții dacă vreți să beneficiați de ajutoare.

Începând cu 2 octombrie, reprezentanții Colterm colectează, în cele trei puncte operative, cererile și declarațiile pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare, pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în sistem centralizat, conform OUG 70/31.08.2011, pentru sezonul rece 2017-2018. Dosarele pot fi depuse până în 20 noiembrie, iar ajutoarele se acordă începând cu prima lună de acordare din sezonul rece, respectiv noiembrie 2017.

Pot beneficia de ajutor de încălzire a locuinței în sistem centralizat familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 lei și care nu dețin bunurile cuprinse în lista bunurilor care conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Nu beneficiați de ajutor dacă dețineți clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești, dacă dețineți terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane ce depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală. Fac excepție terenurile din zonele colinare sau de munte care nu au potențial de valorificare prin vânzare, construcție sau producție agricolă.

Nu pot primi ajutor de încălzire nici cei care dețin mașină sau motocicletă cu vechime mai mică de zece ani, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, dar nici cei care au autoutilitare, camioane de orice fel, rulote, autobuze sau microbuze, nici cei care au șalupe, bărci cu motor, scutere de apă ori iahturi, utilaje agricole sau utilaje de prelucrare agricolă. Cei care au depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, cu excepția dobânzii, nu pot beneficia de astfel de ajutoare. De asemenea, nu pot primi bani nici cei care dețin suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 de euro pentru familie.

Actele necesare sunt: cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului (formulare tip), copii după actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau reședința la adresa pentru care se solicită ajutorul, acte din care rezultă calitatea titularului cererii față de imobilul pentru care solicită ajutorul, acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii. Persoanele care nu realizează venituri trebuie să depună și o declarație în acest sens.

Atenție! Neîndeplinirea obligației titularului de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute, așa cum sunt acestea trecute în formularele tip, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 2.000 de lei.

Găsiți anexate acestui material lista cu punctele în care Colterm colectează formularele și lista bunurilor ce conduc la excluderea ajutorului pentru încălzire.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor