Scoala Zero Waste – competitie pentru elevi. Cine aduna selectiv cele mai multe deseuri reciclabile poate castiga o tabla smart

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Scoala Zero Waste – competitie pentru elevi. Cine aduna selectiv cele mai multe deseuri reciclabile poate castiga o tabla smart
© TION: Scoala Zero Waste – competitie pentru elevi. Cine aduna selectiv cele mai multe deseuri reciclabile poate castiga o tabla smart
La Timișoara, și nu numai, se fac înscrieri pentru concursul „Școala Zero Waste” – este vorba de o competiție națională de educație ecologică și colectare selectivă destinată tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România.

Perioada de desfășurare a competiției este 18 Aprilie – 27 Mai. Începând cu 16 martie și până în 11 aprilie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția “Școala Zero Waste” ediția 2016. La cele trei ediții anterioare au participat 250 de școli din aproape toate județele țării și din București și 30.000 de elevi participanți direct în competiție. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook.

Concursul de educație ecologică și colectare selectivă dă posibilitatea elevilor și școlilor din România să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs și în același timp să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării. Aflat deja la a 4-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții, au transmis organizatorii.

Marii câștigătorii ai tablelor interactive puse în joc până acum sunt: în 2015, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Roșiorii de Vede, Teleorman: în 2014, Școala Gimnazială Sf. Nicolae Târgu Jiu, Județul Gorj; iar în 2013, Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș.

„Elementul de noutate din acest an este reprezentat de tabăra de educație ecologică <Zero Waste Camp>, organizată în luna august la Timișoara și la care vor participa cei mai buni elevi selectați în urma concursului SZW din acest an”, spune Radu Rusu – EcoStuff România.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !