SCHIEDEL asigura functionarea optima pentru sistemul tau de incalzire

Reactualizat la:
SCHIEDEL asigura functionarea optima pentru sistemul tau de incalzire
Atunci când se vorbește despre achiziționarea unei instalații de încălzire, ceea ce trebuie neapărat luat în calcul este importanța coșului de fum. Coșurile de fum sunt indispensabile fiecărei construcții, de la case de chirpici, până la vile, blocuri sau cele mai elitiste clădiri corporate ale momentului.


Atunci când funcționează corect, acestea asigură un randament ridicat al surselor de căldură. În situațiile în care sunt montate greșit sau nu sunt întreținute corespunzător, coșurile de fum devin un adevărat pericol pentru locuitorii construcției, dar și pentru vecinătăți. Aceasta fiind cauza cea mai frecventă ce duce la apariția incendiilor în domeniul rezidențial.

Coșul de fum este un element component al instalației de încălzire ce asigură funcționarea optimă a acestuia (centrală termică, șemineu, sobă etc.), și are rolul de a evacua în siguranţă, deasupra nivelului acoperişului, fumul şi gazele arse nocive, rezultate în urma arderii diferitelor tipuri de combustibili. Printr-un tiraj optim se asigură şi un consum optim de combustibili a unor surse de căldură cum sunt cazanele atmosferice cu gaz, cazanele cu lemne, şemineele şi sobele de teracotă.

Pentru buna funcționare a acestuia, trebuie să aveți un coș de fum perfect izolat termic, cu pereții interni netezi (pentru a nu încetini viteza de evacuare a gazelor de ardere), de preferință de secțiune transversală, circulară, corelat cu puterea centralei (diametrul secțiunii coșului de fum este indicat în fișa tehnică a centralei). Solutia constructivă aleasă trebuie să evite schimbările repetate de direcție, traseele orizontale foarte lungi, un număr foarte mare de coturi etc.

Un coș de fum este supus la solicitări intense, de natură fizică și chimică. Acesta trebuie să reziste la variații mari de temperatură, deoarece în regimul normal de funcționare, în cazul unui șemineu într-o zi geroasă de iarnă va trebui să facă față trecerii de la -20°C, la aprox +250°C într-o perioadă scurtă de timp, dar nu trebuie uitat nici faptul că în cazul unei autoaprinderi a coșului de fum neîntreținut corespunzător, generat de depunerile de funingine și gudron temperaturile generate vor depăși 1000°C.

În plus, în coș se formează un condensat acid, puternic coroziv. Pe lângă toate acestea ciclurile îngheț-dezgheț din fiecare iarnă solicită suplimentar coșul de fum. Așadar, materialele de calitate și mentenanța periodică sunt cruciale.

Solutie recomandată privind coșurile de fum?

SCHIEDEL este soluția profesională pentru sisteme de calitate de coș de fum ceramic sau inox, oferindu-ți un standard de calitate superioară la un preț incredibil. Profită de calitatea și performanțele coșurilor de fum Schiedel și bucură-te de siguranța și confortul oferite de acestea.
Prin realizarea unui coş de fum profesional, curăţat corespunzător, vei avea parte, pe termen lung, de siguranţă în exploatare şi te vei bucura de confortul termic asigurat de o sursă de căldură, care va funcţiona la un randament energetic ridicat.

SCHIEDEL oferă siguranța familiei tale, riscuri reduse de incendii, riscuri reduse de intoxicații cu monoxid de carbon, rezistență la condensul acid datorită materiei prime folosite în producerea coșului de fum, funcționarea la randament energetic maxim a surselor de căldură prin asigurarea unui tiraj optim, și toate astea cu ajutorul specialiștilor în domeniu și a materialelor de calitate.

Identificarea nevoilor clienţilor şi asigurarea unor produse şi servicii de calitate constituie o prioritate pentru activitatea membrilor echipei SCHIEDEL. Astfel, de la faza de proiectare și la punerea în operă a coşurilor de fum, prin punerea la dispoziție a instrucțiunilor de montaj tipărite, aceștia sunt în permanenţă aproape de clienţi şi de parteneri. Nu ezita și spune DA sistemelor SCHIEDEL!

ADVERTORIAL

(767965)
Regulament de plasare a anunturilor