S-a hotarat in Consiliul Judetean Timis: banii din chiriile spatiilor de la Judetean raman ai spitalului

De Valentin Rusu
S-a hotarat in Consiliul Judetean Timis: banii din chiriile spatiilor de la Judetean raman ai spitalului
© TION - S-a hotarat in Consiliul Judetean Timis: banii din chiriile spatiilor de la Judetean raman ai spitalului
În Consiliul Judeţean Timiş s-a discutat pe marginea unui proiect pentru aprobarea închirierii unor spaţii din Spitalul Judeţean Timişoara – unitate spitalicească aflată în patrimoniul CJ Timiş. S-a propus ca banii din chirii să rămână la Spitalul Judeţean, nu să vină spre consiliul judeţean, proprietarul clădirii, care să îi trimită apoi spre spital.

Până la urmă s-a ajuns la concluzia că banii vor rămâne la Spitalul Judeţean. Dar ce se va închiria? Este vorba despre holul ambulatoriului – 10 metri pătraţi, holul principal – 10 metri pătraţi, holul biroului de internări – 10 metri pătraţi, holul central – 10 metri pătraţi şi subsolul clinicii de ortopedie-traumatologie – 11,60 metri pătraţi.

Spaţiile vor fi închiriate pentru comercializarea de produse alimentare, de patiserie, papetărie, cărţi de specialitate, unitate bancară şi comercializarea de produse tehnico-medicale. Preţurile de pornire pentru licitarea acestor spaţii pornesc de la 11 lei pe metru pătrat şi ajung la 86 de lei, fără TVA. Marin Popescu, consilier judeţean PDL, a propus ca banii să rămână în spital.

„Nu aş vrea să cădem în aceeaşi capcană în care au picat unităţile de învăţământ. Toate unităţile dau către Primăria Timişoara toţi banii de pe chirii. Unităţile de învăţământ se găsesc în situaţia în care nu pot să cumpere un toner, o hârtie de copiator, nu trebuie să procedăm ca la Timişoara. Aş vrea să propun ca toţi banii din chirii să rămână la unităţile spitaliceşti. În momentul în care toţi banii din chirii vin spre noi şi se întorc la noi de ce să complicăm lucrurile?”, a spus Marin Popescu.

Consilierii au fost de acord cu propunerea democrat-liberalului.

„E cu totul altceva ce înseamnă învăţământul în Timişoara. Noi nu avem decât Spitalul Judeţean. Ce propune Marin e foarte corect, dar e paralel cu ce vorbim Nu avem alte unităţi. Sunt de acord cu amendamentele propuse de comisie, nu avem nimic împotrivă ca banii să se ducă spre spital”, a spus preşedintele CJ Timiş Titu Bojin (PSD).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor