Robu, scrisoare catre Ponta: cere dublarea banilor pentru Spitalul de Copii, in 2015

De B.A.M
Reactualizat la:
6Comentarii
Robu, scrisoare catre Ponta: cere dublarea banilor pentru Spitalul de Copii, in 2015
© Foto: Costi Duma
Primarul Nicolae Robu a afirmat, vineri, că a transmis o scrisoare premierului Victor Ponta şi ministrului Sănătăţii, prin care cere ca, în 2015, Guvernul să dubleze, cel puţin, suma alocată pentru construcţia Corpului B de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.


Robu a declarat că pentru această construcţie sunt necesare, în total, 100 de milioane de lei şi că se aşteaptă ca Guvernul să finanţeze cel puţin 50 la sută din această sumă. Până acum, acest proiect a primit de la Bucureşti 5 milioane de lei, iar în acest an au fost alocate tot 5 milioane de lei.

„În 2012, eu spuneam mai în glumă mai în serios, ca 80 la sută să vină de la bugetul de stat. Eram convins că nu o să vină 80 la sută. Dar cred că un minimum minimorum de 50 la sută ar trebui să provină de la bugetul de stat”, a declarat Robu.

El a anunţat că a transmis o scrisoare la Bucureşti, adresată premierului Ponta şi ministrului Sănătăţii, prin care cere ca suma alocată de Guvern în acest an să fie cel puţin dublată, însă un necesar real ar fi de 20 de milioane de lei.

„Valoarea totală a investiţiei este de circa 100 milioane lei. Până în prezent, Guvernul României a alocat de la bugetul de stat pentru această investiţie o sumă de 5 milioane lei, pe care a şi virat-o efectiv în conturile Primăriei Timişoara în luna decembrie 2014, spre final de an. Am mulţumit public şi vă mulţumesc şi acum pentru ea. Pentru 2015, aşteptările noastre erau să primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, dacă nu există posibilităţi pentru atât, cel puţin 10 milioane lei. Am aflat cu surprindere, astăzi, că, în 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot 5 milioane lei, cât a primit şi în 2014”, se arată în scrisoarea transmisă de Nicolae Robu.

În continuarea scrisorii, primarul Timişoara susţine că banii aceştia sunt necesari pentru ca derularea investiţiei să facă „într-un timp rezonabil”.

„Domnule Prim Ministru, vă rog, în numele cetăţenilor Timişoarei şi al unei bune părţi din cetăţenii României din întreaga ţară, care recurg la serviciile Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, să dispuneţi suplimentarea acestei sume la minimum minimorum 10 milioane, astfel încât noua investiţie să se poată derula într-un timp rezonabil. Noi reiterăm solicitarea iniţială pentru o sumă de 20 milioane, care ar fi optimă, cu menţiunea că orice sumă mai mare sau egală cu 10 milioane ne-ar satisface. Cu stimă şi încrederea că cel mai mare contribuitor la bugetul de stat după capitală va beneficia de un just tratament din partea dv., rămânem în aşteptarea unui răspuns din partea dv.”, mai scrie Robu.

Vă reamintim că deputatul PSD de Timiş Cătălin Tiuch l-a acuzat, joi, pe primarul Nicolae Robu că nu face destul lobby pentru proiectele Timişoarei şi că ar trebui să fie mai prezent la Bucureşti pentru a susţine interesele municipiului.

Articole pe aceeași temă:

Deputat de Timis: Robu nu se ridica la nivelul functiei de primar al municipiului Timisoara!6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor