Rezultate finale la Definitivat, in Timis: Peste 90 de profesori au luat examenul

De Adrian Panduru
Rezultate finale la Definitivat, in Timis: Peste 90 de profesori au luat examenul
© Foto: arhiva
În Timiș s-au afișat rezultatele finale la Definitivat. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. După soluționarea contestațiilor, procentul de promovare în județul Timiș a crescut.

Dacă înainte de contestații procentul de promovare în Timiș era de 60,99 la sută, acum acesta a crescut la 65,24 la sută.

În Timiș s-au înscris la examen 186 de candidați, dar numai în cazul a 166 dintre aceștia au fost validate fișele de înscriere. Într-un final, 159 de candidați s-au prezentat la proba scrisă. Dintre aceștia, 18 s-au retras din examen, rămânând un număr de 141 de candidați ale căror lucrări au fost corectate la centrele de evaluare. Din cei 141 de candidați ale căror lucrări au fost corectate, 92 au promovat (86 înainte de contestații), 65 cu medii între 8 și 8,99, 26 cu medii între 9 și 9,99 și un candidat cu media 10. Procentul de promovare este, după soluționarea contestațiilor, de 65,24 la sută.

Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promovează definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată.

Nota minimă de promovare a examenului este 8.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor