Regiunea de Vest se specializeaza in tehnologiile cu valoarea adaugata ridicata

De M. Hoster
Regiunea de Vest se specializeaza in tehnologiile cu valoarea adaugata ridicata
© TION: Regiunea de Vest se specializeaza in tehnologiile cu valoarea adaugata ridicata
Regiunea Vest va avea Strategie Regională de Specializare Inteligentă. Aceasta va fi lansată în cadrul Târgului Regional de Inovare, miercuri, 12 noiembrie. Totodată, vor fi prezentate oportunităţile de finanţare destinate eco-inovării.

Miercuri, 12 noiembrie 2014, la Expo Arad, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic organizează cea de-a doua ediție a Târgului Regional de Inovare. Aceasta va fi dedicată eco-inovării – produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative fiind cele care își găsesc aplicare concretă în susținerea dezvoltării sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficientă a resurselor.

În cadrul evenimentului va fi lansată Strategia Regională de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest, totodată urmând să fie prezentate și oportunităţile de finanțare pentru cercetare și inovare în Regiunea Vest cu fonduri nerambursabile în perioada 2014 – 2020.

Astfel, în cadrul târgului va fi organizată o sesiune de prezentare a oportunităţilor de finanţare pentru activități de cercetare și inovare prin programul Horizon 2020 (Orizont 2020), precum şi un atelier dedicat identificării de proiecte regionale strategice în aceste domenii de interes pentru Regiunea Vest.

Programul Horizon 2020 va fi prezentat tot în cadrul Târgului Regional de Inovare de către directorul Directoratului General al Comisiei Europene pentru Întreprinderi și Industrie, Sven Schade. Vor fi purtate discuţii în cadrul atelierului de proiecte regionale strategice, mediator fiind Charles de Monchi, consultant în management strategic și schimbare organizațională. Horizon 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare al Uniunii Europene cu o alocare totală de aproximativ 80 de miliarde de euro. Pornind de la idea că puterea constă în cunoaștere iar investițiile în cunoaștere sunt investiții în viitor, programul Horizon 2020 vizează realizarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă prin susţinerea cercetării și facilitarea colaborării dintre sectorul public și cel privat în vederea intensificării proceselor de inovare. Domeniile vizate de program sunt diverse – de la biotehnologii, tehnologia informației și comunicațiilor, eficienţă energetică, transport sustenabil şi dezvoltare durabilă până la creşterea capacităţii de cercetare-inovare prin dezvoltarea infrastructurilor de cercetare și cooperare internațională sau creşterea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii prin inovare.

Beneficiarii de finanțare nerambursabilă vizaţi de programul Horizon 2020 sunt entităţi de cercetare, universități, asociații sau companii private, autorităţi publice precum şi cercetători individuali.

Cei trei piloni majori ai programului Horizon 2020 (Excelență în știință, Poziția de lider în sectorul industrial și Provocările societale) prezintă un interes deosebit pentru mediul privat și cel public din Regiunea Vest. Pentru cei trei piloni, Comisia Europeană a alocat o sumă de aproximativ 71,1 miliarde euro. În acest context, atelierul de proiecte regionale strategice ce va avea loc în cadrul Târgului Regional de Inovare va fi organizat sub forma unei sesiuni interactive prin care vor fi evidenţiate idei de proiecte strategice pentru Regiunea Vest care să fie implementate cu sprijin financiar nerambursabil prin programul Horizon 2020.

Participarea în cadrul târgului (inclusiv în cadrul sesiunilor de prezentare și a atelierului de proiecte regionale strategice) va fi gratuită, pe baza transmiterii formularului de înregistrare ce poate fi descărcat de pe pagina web a Asociației Tehimpuls, www.tehimpuls.ro/ro/.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !