Rambuku, in premiera nationala la Timisoara. Final de stagiune la Teatrul National

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Rambuku, in premiera nationala la Timisoara. Final de stagiune la Teatrul National
Teatrul Național Timișoara celebrează cum se cuvine zecile de mii de spectatori pe stagiune, cu o încheiere spectaculoasă. Se joacă în premieră națională spectacolul Rambuku, de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu.

Iubitorii de teatru sunt așteptați sâmbătă, 15 iulie, de la ora 19, la Sala 2, la prima reprezentanție a spectacolului Rambuku de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu. E o nouă premieră națională pentru Timișoara, Rambuku punând capăt stagiunii remarcabile a Teatrului Național, o stagiune orientată spre topicuri majore ale prezentului, atât la nivel social, cât și la nivel individual.

În stagiunea 2016-2017, peste 44.000 de spectatori au participat la cele 202 reprezentații din cele trei spații de joc ale Teatrului Național – Sala Mare, Sala 2 și Studio „Uțu Strugari”, în cele zece luni ale stagiunii 2016-2017. Lor li se adaugă peste 10.000 de spectatori care au participat la spectacolele care au avut loc în aer liber, la FEST-FDR 2016 și 2017.

„Patru premiere au fost scoase la rampă în această stagiune: Controversa de la Valladolid de Jean-Claude Carrière, în regia lui Radu Jude, Frați de Dave Williams, în regia lui Florin Piersic jr., De ce iubim femeile după Mircea Cărtărescu, regia Mihaela Lichiardopol și Rambuku de Jon Fosse, regia Mihai Măniuțiu. Parteneriatele și coproducțiile internaționale reprezintă o altă direcție pe care Teatrul Național a dezvoltat-o în stagiunea care tocmai se încheie. Astfel, în luna decembrie, publicul a putut viziona spectacolul Copii răi (Sales Gosses) de Mihaela Michailov, o coproducție a Teatrului Național din Timișoara și a CDN – Théâtre de la Manufacture din Nancy, un spectacol intens, având ca temă violența în școli. Șase luni mai târziu, Teatrul Național a programat o serie de reprezentații cu spectacolul Gypsies, o creație werkgruppe2, un spectacol cu profunde implicații sociale, având la bază o cercetare realizată în Franța, Germania și România. Întregul proiect a fost realizat în coproducție de către Braunschweig Staatstheater (Germania), CDN– Théâtre de la Manufacture din Nancy (Franța) și Teatrul Național din Timișoara”, susțin reprezentanții TNT.

Stagiunea 2016-2017 a însemnat și finalizarea proiectului „Say it now!”, un parteneriat al Teatrului Național Timișoara cu Compania B. Valiente din Oslo, proiect finanțat printr-un grant EEA oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Teatrul Național a organizat și două ediții ale Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești. Actorii TNT au mers și la importante festivaluri de teatru din țară. Tot Teatrul Național Timișoara a organizat și Gala Uniter, o ediție aniversară care a avut loc în incinta Operei Române din Timișoara.

„Teatrului Național i-au fost acordate premiul special pentru proiecte inedite și realizări remarcabile, privind realizarea Sălii 2, actrița Irene Flamann Catalina a fost recompensată cu premiul pentru întreaga activitate, iar Mariana Voicu a fost, de asemenea, onorată cu premiul pentru întreaga activitate pentru critică și istorie literară”, mai spun oficialii Teatrului Național.

Sursa foto: Adrian Pîclișan/ TNTm0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !