PSD acuza penelizarea societatilor din subordinea primariei si haos in CLT. „Nu vrem sa fim complici cu domnul Robu”

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
7Comentarii
PSD acuza penelizarea societatilor din subordinea primariei si haos in CLT. „Nu vrem sa fim complici cu domnul Robu”
© Foto: Tion
Social-democrații îl acuză pe primarul Nicolae Robu că a pus liberali în consiliile de administrație și în conducerea a două societăți din subordinea primăriei. Este vorba despre STPT și Societatea de Piețe. Mai mult, liderul consilierilor locali PSD spune că nu mai e de acord cu modul de lucru din Consiliul Local Timișoara și cu introducerea proiectelor de hotărâre pe ultima sută de metri, așa că anunță că nu mai votează niciun proiect suplimentar.

Președintele interimar al PSD Timiș, Călin Dobra, spune că PNL a luat cu asalt instituțiile din subordinea primăriei, după ce liberalii și-au pus doi directori în vârful STPT, dar și cinci oameni din șapte în Consiliul de administrație al societății. Dobra spune că nu poate fi vorba despre competență în acest caz, ci doar despre criterii politice.

„Nu putem să nu observăm asaltul PNL asupra acestor instituții, avem de-a face cu o ocupație penelistă. Mi s-a vorbit de ceva timp de incompetența managerială la cele două societăți, despre prăpastia în care se scufundă. Observăm că primarul a găsit soluția salvatoare și a plantat penelști în CA și în conducere. Cred că cele două societăți ar fi avut nevoie de specialiști în domeniu, de oameni cu expertiză, a fost aleasă calea politică și au fost puși oameni din imediata apropiere a primarului. Nu putem decât să tragem un semnal de alarmă și să ne exprimăm îngrijorarea”, a atras atenția Călin Dobra.

Liderul social-democraților timișeni spune că acest lucru este o problemă, pentru că în discuție este vorba și despre bani publici, precum și despre un management care ar trebui să fie responsabil și coerent la societățile în discuție.

„Ne vom baza pe un management cu apartenență politică sută la sută și cu niciun minim de cunoștințe în domeniu”, a mai spus Dobra.

Vă reamintim, noul Consiliu de administrație al STPT, interimar, a numit o conducere nouă pentru societate, la sfârșitul lunii mai. Social-democrații spun că întrunirile AGA și ale CA au fost ilegale.

Liderul consilierilor locali PSD a trimis o sesizare către Instituția Prefectului Timiș și a depus și o plângere prealabilă la consiliul local.

„Am înregistrat o sesizare la prefectură privind hotărârea care validează consiliul provizoriu, de unde pleacă tot răul mai departe, toată succesiunea de documente administrative până în ziua de astăzi. Am înregistrat, în nume propriu, îmi asum că sunt consilier PSD, o plângere prealabilă pentru o acțiune în contencios administrativ care să verifice în instanță dacă s-a încălcat legea sau nu. Eu sunt convins că da, e grav. S-au organizat adunări AGA pe furiș, toate aceste documente sunt nule, deci nu pot fi opozabile niciunei părți. Noi nu discutăm despre persoane, vorbim despre modul de lucru în primărie, pe care domnul Robu îl transmite mai departe prin domnul Iapă (n.r. Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului). Sunt făcături, nu mi-e frică să o spun. Eu nu am găsit niciun anunț că se fac întruniri AGA”, a declarat Daniel Idolu.

Idolu spune că la un moment dat Timișoara va rămâne fără transport public, pentru că totul se va bloca în instanță.

„Eu cred că se vor lămuri toate acestea prin contestația depusă la Prefectură și prin plângerea prealabilă la CLT. Dacă nu primesc un răspuns care să mă satisfacă, atunci mă duc în instanță”, a mai precizat Idolu.

Liderul aleșilor PSD spune că și la Piețe a fost pus un liberal, Ionuț Nasleu, un alt consilier personal al primarului.

„Nu a fost înregistrat la Registrul Comerțului un proces verbal al AGA STPT, cu documente, nu e nimic. Către Piețe am făcut o hârtie să ne transmită documentele în baza cărora au procedat la organizarea AGA. La SDM și Colterm s-a putut respecta procedura, la celelalte două s-a făcut pe repede înainte”, a completat Daniel Idolu.

Consilierii PSD spun că au discutat și despre modul în care se lucrează în cadrul Consiliului Local Timișoara și a venit momentul să spună „stop” demersurilor ilegale de promovare a proiectelor de hotărâre.

„Eu nu vreau să am răspundere penală pentru lucruri de care nu am cunoștință. Când spunem că nu am citit proiectele ni se spune că suntem împotriva orașului sau că suntem dușmanii orașului. Am făcut compromisuri, s-a ajuns chiar ca în timpul ședinței să fie introduse proiecte suplimentare sau să apară pe ordinea de zi ca votate pe lista suplimentare și ele să nu fi fost pe listă. Noi nu vrem să fim complici cu domnul Robu”, a atras atenția liderul aleșilor PSD.

Idolu spune că aleșii trebuie să fie anunțați din timp de proiectele de hotărâre, fie pe tabletele pe care le-au primit, fie pe hârtie. Idolu spune că aleșii nu vor mai vota niciun proiect de hotărâre care va ajunge pe listele suplimentare la ședințele de consiliu.

„Ori pe tabletă, ori pe hârtie, trebuie să fim anunțați. Nu mai votăm niciun proiect care nu a fost făcut public. Nu poți să primești proiect în timpul ședinței. Nu vom vota nimic ce-i pe ordinea suplimentară”, a conchis Idolu.

UPDATE. Doi liberali sunt membri noi în CA al Societății de Piețe. Replica lui Nasleu, președinte al CA

Președintele Consiliului de administrație interimar al Societății de Piețe, Ionuț Nasleu, care este și consilier personal al primarului Timișoarei, spune că social democrații sunt într-o eroare și întrunirile AGA au fost organizate conform legislației în vigoare, cel puțin la Piețe.

„Chiar dacă Dan Idolu este prietenul meu, cred că de această dată a fost indus în eroare de subalterni. În ceea ce privește Consiliul de administrație de la Piețe a fost respectată legea. Drept dovadă, i-am prezentat absolut toate dovezile care arată și înregistrarea la Registrul Comerțului”, ne-a explicat Ionuț Nasleu.

Ca și STPT, Societatea de Piețe a Timișoarei are un Consiliu de administrație interimar, al cărui președinte este Ionuț Nasleu. Din consiliu fac parte și Victor Ștefan, directorul societății, Haia-Clarisa Rădulescu, Nicolae Oprea, Paula-Florica Muntean, Lăcrămioara Condea și Sorina-Alexandra Ciurlea. Membri noi sunt doar Ionuț Nasleu și Sorina Alexandra Ciulea, ambii membri PNL.

Consiliul de administrație provizoriu poate funcționa până la finalizarea procedurii de selecție a unui nou consiliu, dar nu mai mult de patru luni, calculate începând cu 20 mai 2018.

Articole pe aceeași temă:

Ioan Goia, mazilit din conducerea STPT. Culita Chis si Catalin Iapa, mai specialisti la transportul in comun decat fostul director7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor