Ioan Goia, mazilit din conducerea STPT. Culita Chis si Catalin Iapa, mai specialisti la transportul in comun decat fostul director

De Roxana Deaconescu
23Comentarii
Ioan Goia, mazilit din conducerea STPT. Culita Chis si Catalin Iapa, mai specialisti la transportul in comun decat fostul director
© Tion: Ioan Goia, mazilit din conducerea STPT
Cel care a condus timp de 10 ani societatea de transport public a orașului și a fost schimbat din funcție la sfârșitul lunii mai nu a mai ajuns nici în Consiliul de administrație al STPT, pentru că la interviul de selecție nu a reușit un punctaj minim. Linia s-a tras chiar înaintea lui. Din cei șapte membri ai CA, cinci sunt membri PNL, iar cel mai bun om când vine vorba despre transportul public pare să fie… Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare din primărie.

Surprize mari la Societatea de Transport Public Timișoara! Fostul director al societății, cel de care primarul Nicolae Robu s-a chinuit să scape, a fost mazilit de tot din conducerea STPT.

Goia a fost schimbat din funcție la sfârșitul lunii mai, când Consiliul de administrație interimar al societății a decis numirea unei noi conduceri, din care fac parte doi liberali: Sorin Supuran – director general și Nicu Bitea – director adjunct.

Ioan Goia nu a reușit să obțină un post în noul Consiliu de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara, după ce nu a reușit un punctaj minim la interviu, cea de-a doua fază a selecției noilor membri CA.

De prima probă, cea a dosarelor, au trecut 14 oameni, majoritatea membri PNL, colegi de partid cu primarul Nicolae Robu. Este vorba despre Cătălin Iapă – consilier personal al edilului-șef, Ioan Goia – fost director al STPT, Culiță Chiș – director al Direcției Edilitare din primărie, Nicolae Bitea – director adjunct STPT și consilier județean PNL, Cosmin Buboi – consilier județean și vicepreședinte PNL Timiș, Constantin Avram Stănușoiu – fost președinte PNL Sânnicolau Mare, Adrian Teodor Crișan, Sorin Karagena – fost membru PNL, Dumitru Popovici – membru PNL, Sorin Supuran – director STPT și vicepreședinte PNL Timiș, Marian Mocan, Andrei Oltenacu, Nastasia Pop și Daniel Cosmin Țepeș.

După această primă probă, Goia avea cel mai mare punctaj – 53 de puncte, în timp ce Adrian Teodor Crișan avea 44, iar Culiță Chiș doar 43. Marian Mocan obținuse 40 de puncte, iar Nicu Bitea, Cosmin Buboi și Sorin Supuran câte 38 de puncte. Constantin Avram Stănușoiu avea 37 de puncte, Cătălin Iapă, Sorin Karagena și Dumitru Popovici câte 36, Nastasia Pop și Daniel Cosmin Țepeș câte 35, iar Andrei Oltenacu doar 33 de puncte.

În CA al STPT erau disponibile doar nouă locuri, iar în 5 iunie s-a ținut cea de-a doua probă: interviul. Suntem în 18 iunie, iar responsabilii din primărie abia acum au publicat rezultatele interviurilor. Validarea membrilor va trebui făcută oricum de Consiliul Local Timișoara. Deși a fost ședință de consiliu în 15 iunie, aleșii n-au discutat acest proiect.

Culiță Chiș și Cătălin Iapă, mai specialiști decât Goia?

Cel mai probabil, la următoarea întâlnire, consilierii locali vor discuta pe marginea proiectului de hotărâre privind „aprobarea Raportului pentru numirile finale, întocmit de către Comisia de selecţie, în vederea ocupării posturilor vacante de membrii în Consiliul de Administraţie la Societatea de Transport Public Timişoara S.A”.

Proiectul de hotărâre spune că cel care știe cel mai bine cu ce se mănâncă transportul în comun din Timișoara este Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare din primărie, care are în subordine relația municipalității cu STPT. Procedura arată că este mai bun decât fostul director al STPT, Ioan Goia, care a condus, timp de 10 ani, fosta RATT, din care șase ani sub Administrația Robu. Mai bun la transportul în comun decât Goia pare să fie și Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timișoarei.

culita-numar-inmatriculare-ratt

Doar 7 din cei 14 candidați au reușit să treacă de interviuri, Goia fiind doar primul sub linie, cu 39,75 puncte. Ultimul admis este consilierul județean PNL Cosmin Buboi, cu 41,25 puncte, cel care este președinte al actualului CA interimar al STPT, care l-a demis pe Goia din funcție.

Culiță Chiș a făcut 66,25 puncte, Sorin Supuran, noul director al STPT, are 55,20 puncte, Marian Mocan este pe locul trei cu 54 puncte, Constantin Avram Stănușoiu are 50,75 puncte, iar Cătălin Iapă are 45,25 puncte. Directorul adjunct al STPT, Nicu Bitea, este pe locul 6, cu 45 de puncte, iar Cosmin Buboi are 41,25 de puncte. Aici s-a tras linia. Din cei șapte membri admiși propuși spre validare CLT, cinci sunt liberali, iar două locuri rămân libere.

Ioan Goia a obținut doar 39,75 puncte, fiind urmat de Teodor Crișan – 39,25 puncte, Dumitru Popovici – 39 puncte, Sorin Karagena – 38,75 puncte, Andrei Oltenacu – 38,25 puncte, Daniel Țepeș – 37 puncte și Nastasia Pop – 30,25 puncte.

Comisia de selecție a fost formată din Rodica Aurelian, director Serviciul de Resurse Umane din Primăria Timișoara, consilierul local PSD Gabriela Popovici, Monica Pfeifer și Medina Marinescu.

„La Societatea de Transport Public Timişoara S.A. a fost declanşată procedura de selecţie pentru numirea unui număr de 9 membri în consiliul de administraţie, iar finalizarea acesteia s-a realizat prin întocmirea de către Comisia de selecţie a raportului pentru numirile finale ale noilor administratori (…) Comisia apreciază că acei candidaţi care au obţinut cel puţin 40 de puncte îndeplinesc condiţiile şi criteriile de evaluare în vederea numirii în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru că au mai rămas două locuri libere în CA al STPT, fiind admiși doar șapte, cel mai probabil va trebui organizată o nouă procedură.

Articole pe aceeași temă:

Consilierul personal al primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, care este și membru în Consiliul de administrație al STPT, anunță că societatea de transport public are o nouă conducere. A fost înlăturat Ioan Goia, cel care a condus timp de zece ani fosta RATT, în locul lui fiind numit liberalul Sorin...
Situație ieșită din comun la Timișoara. Din Consiliul de Administrație interimar al Societății de Transport Public face parte și un consilier județean care se află în proces cu STPT. Nicu Bitea a fost numit, la un moment dat, director adjunct al societății, dar a fost demis de directorul Ioan Goia. ...
Contestat de-a lungul timpului, suspendat din funcţie la un moment dat, cercetat pentru uz de fals şi abuz în serviciu, mereu câştigător la concursurile pentru şefia transportului public timişorean, Ioan Goia este noul director general al RATT. Goia a fost unicul candidat la concursul organizat rece...
Războiul Robu vs. Goia va intra într-o nouă etapă până marți, promite primarul Timișoarei, asta după ce directorul STPT l-a concediat pe Nicolae Bitea, liberalul promovat în funcția de director adjunct al societății de transport pentru a-l ține sub control pe director. Vă reamintim că războiul di...

 23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor