Protest în fața Spitalului Județean Timișoara pentru susținerea lui Marius Craina, după ce acesta a fost demis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
68Comentarii
Protest în fața Spitalului Județean Timișoara pentru susținerea lui Marius Craina, după ce acesta a fost demis
© Tion: Protest în fața Spitalului Județean Timișoara pentru susținerea lui Marius Craina, după ce acesta a fost demis
În fața Spitalului Județean Timișoara s-au adunat în această dimineață, joi, 28 noiembrie, angajați ai unității sanitare, care protestează împotriva demiterii managerului Marius Craina. Acesta a fost demis printr-un Ordin al ministrului Sănătății, Victor Costache, iar în locul său a fost numit Raul Pătrașcu, cu un mandat de șase luni.

Angajați ai spitalului s-au adunat în fața unității sanitare și cer ca Marius Craina să rămână în funcția pe care o ocupă din anul 2014. Acesta a fost înlocuit o dată cu schimbarea guvernului cu Raul Pătrașcu (PNL), Craina fiind și un posibil candidat la Primăria Timișoara la alegerile de anul viitor din partea PSD.

Marius Craina a scris și un mesaj pe Facebook, miercuri seara, după schimbarea sa din funcție.

„Dragii mei, după mai bine de 5 ani, astăzi, mandatul meu în fruntea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» Timișoara se încheie. Ar fi foarte multe lucruri de spus, enorm de multe realizări de punctat dar, până la urmă, acesta este mandatul firesc al oricărui manager, care și-a dorit să performeze: să lase ceva în urma lui, să construiască, să închege echipele de lucru, să încurajeze și să dezvolte potențialul personalului, să fie un factor de echilibru și, nu în cele din urmă, să fie și să rămână OM și să lupte pentru echipa lui! Știți bine că nu am fost niciodată șeful vostru, ci colegul și prietenul vostru, ușa biroului a fost larg deschisă, pentru toți. Și, mai mult, niciodată nu am considerat că am ajuns manager pentru ca am fost mai bun decât voi, cum la fel de bine știți, că nu v-am cerut niciodată să promiteți loialitate față de alte entități sau față de mine, ci v-am cerut, în schimb, un singur lucru: să fiți dedicați, in totalitate, pacientului și nevoilor sale și, nu in ultimul rând, intereselor și priorităților Statului Român! Consider că, în calitate de manager, am fost un om moral. Nu am fost scorțos, nu am fost închistat și nici conflictual și sper să fiți de acord că, pe parcursul întregului mandat, nu mi-am schimbat atitudinea și comportamentul față de nici unul dintre voi. În schimb, am ținut foarte mult la onestitate, la transparență și la încredere. Așadar, ne-am tratat unii pe ceilalți cu respect, ne-am spus lucrurile în față, nu ne-am bârfit pe la spate și nu ne-am sabotat! Ca atare, dragii mei, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru eforturile voastre zilnice, pentru munca excelentă pe care ați depus-o, contra cronometru, și uneori în condiții dificile! Felicitări! Jos pălăria! Vă mărturisesc că am știut mereu că pot conta pe voi, nu m-ați dezamăgit niciodată și sper că, prin tot ceea ce am lăsat în urma mea, prin toată munca și sacrificiul meu am crescut performanțele și imaginea spitalului nostru. Nu mai îmi rămâne decât sa-i urez succes noului manager al SCJUPBT, dl. Raul Pătrașcu, și, cel puțin, tot atât de multe realizări, atât pe plan profesional cât și managerial! Cu mențiunea că, la fiecare final de mandat, doar pacienții și colectivul medical sunt cei care vor trage concluziile și vor estima performanța unui management sănătos și axat pe nevoile comunității. Cu Dumnezeu, înainte!”, a scris Craina, pe Facebook.

În fața unității sanitare s-au adunat zeci de angajați, care îl susțin pe fostul manager, considerând că schimbarea sa nu s-a făcut într-un mod corect.

„Nu cred că Spitalul Județean o să mai aibă un asemenea șef cum a fost dânsul. Manager și profesor și prieten și coleg. Ușa dânsului a fost mereu deschisă, s-au tratat la fel toți salariații, indiferent de gradul profesional, indiferent de situația pe care au avut-o de prezentat, dânsul a fost alături de oameni, a încercat prin toate metodele să susțină oamenii, să-i ajute în toate problemele. Pe noi ne deranjează modul în care s-a făcut această schimbare, faptul că a ajuns în media acea dispoziție care nu era nici înregistrată, nici ștampilată cu viza Ministerului Sănătății”, a spus Veronica Roth, lider sindical SANITAS.

Oamenii au în plan să protesteze și vineri, de la ora 10, în fața spitalului. Mai mult, aceștia au întocmit o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății cu privire la înlocuirea lui Marius Craina de la conducerea Spitalului Județean Timișoara.

UPDATE. Petiție online pentru susținerea lui Marius Craina

Pe Internet a fost lansată o petiție online pentru susținerea lui Marius Craina în funcția de manager al Spitalului Județean Timișoara. Petiția a strâns până joi după-amiază 529 semnături, iar lista celor care semnează continuă să crească.

„Dorim ca dl. Prof. Craina Marius să rămână Managerul SCJUPBT. Ne dorim continuitate la ce a construit dânsul în cei 5 ani, ne dorim siguranță și normalitate, așa cum a fost în acești ani de mandat”, scrie în petiția online, pe care o găsiți AICI.

 

Articole pe aceeași temă:

Schimbarea de la șefia Spitalului Județean Timișoara. Craina: „Nu am primit nimic”. Pătrașcu: „Numirea este oficială”
68Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor