Schimbarea de la șefia Spitalului Județean Timișoara. Craina: „Nu am primit nimic”. Pătrașcu: „Numirea este oficială”

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
18Comentarii
Schimbarea de la șefia Spitalului Județean Timișoara. Craina: „Nu am primit nimic”. Pătrașcu: „Numirea este oficială”
© foto: arhiva/Facebook/Raul Patrascu
Managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, a fost schimbat din funcție. Totul s-a făcut printr-un Ordin de Ministru, conform noului manager, liberalul Raul Pătrașcu. Acesta spune că a primit Ordinul și a și fost anunțat apoi de cineva din minister.

Raul Pătrașcu are 30 de ani și este absolvent al Universității Yale. A fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate la Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș și este membru PNL din primăvara anului 2019.

„M-au sunat cei de la Minister și mi-au comunicat, acum o oră. Începând de acum numirea este oficială. Dorința mea și obiectivul meu principal pe termen lung este să lucrez cu domnii profesori și domnii medici șefi de secție și să le asigur o viață ușoară, astfel încât să poată oferi servicii medicale de calitate la un nivel cât mai înalt. Dorința mea este să recuperăm decalajul. Avem resursa umană. Investițiile care au început, maternitatea și altele vor fi duse mai departe, ba chiar îmbunătățite. Nu am de gând să le opresc – merg acolo să construiesc și să ajut cât mai mult. Sper să am o colaborare civilizată și cât mai fructuoasă și cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș (de care aparține Spitalul Județean Timișoara – n.r.), Sănătatea ar trebui să fie un domeniu care nu ar trebui să țină de partid. Mă duc cu bună credință către dânșii. Sper că vom avea o colaborare bună. Este o numire interimară, concursul se poate face după șase luni sau înainte. Dacă în decursul celor șase luni activitatea mea va putea fi satisfăcătoare, cu siguranță voi candida la concursul care va fi organizat pentru funcția de manager”, a declarat Raul Pătrașcu pentru TION.

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, spune că nu a primit un Ordin al ministrului Sănătății prin care să fie anunțat de această schimbare. Craina vorbește în schimb de apariția pe un grup de WhatsApp al spitalului al Ordinului în cauză, pe care se presupune că l-ar fi publicat chiar „prietenul” său, doctorul Mihai Ionac.

„Nu am primit nimic oficial. Dacă voi primi ceva oficial voi respecta Ordinul, este dreptul ministrului Sănătății să hotărască cine va conduce. Mă voi întoarce la Maternitatea Bega, pentru a-mi practica meseria de ginecolog. Eu nu am primit absolut nimic oficial. Niciun document de la Minister privind noua numire. Cum a reușit ca un document să iasă pe cale total neoficială din minister și să ajungă în posesia unei persoane care să îl publice pe WhatsApp? Poate orice document să iasă și să ajungă cine știe pe unde. Dacă tot este așa de priceput și publică pe WhatsApp, mă refer la Mihai Ionac, de ce până acum nu și-a publicat lucrarea de la proba scrisă ca să dea un exemplu pentru studenți, cadre didactice, să vadă cum se scrie și cum se răspunde la întrebări într-o lucrare scrisă în funcția de medic-șef secție. Este incredibil, un document oficial dintr-un minister al Statului Român să circule pe WhatsApp și lucrarea lui scrisă să nu apară pe WhatsApp”, a declarat Marius Craina.

Marius Craina este manager al Spitalului Județean Timișoara din luna iunie a anului 2014.

„Îl invit pe domnul Craina să-mi distribuie lucrarea. Domnul Craina dă dovadă de aceeași lipsă dezarmantă de competență care l-a caracterizat pe tot parcursul manageriatul lui, de omenie, etică, deontologie. La lucrarea mea, unul dintre punctele pe care le-am pierdut a fost că nu am completat la un punct cu pix albastru. Proiectul meu de management era destinat unei situații foarte grave din spitalul județean – anevrismele rupte – o boală mortală care în Occident prezintă șanse de supraviețuire între 40 și 60 la sută. Ca acești pacienți să aibă cea mai mică șansă există un lanț lung de relații administrative, proceduri, care trebuie creat, de la medic la SMURD, UPU, bloc operator, chirurgul vascular. Eu am prezentat un proiect care să asigure o șansă acestor pacienți, care implica mai multe instituții. În momentul actual, acești pacienți numai dacă îi ajută bunul Dumnezeu au vreo șansă să scape. Din cauza defecțiunilor de proceduri de-a lungul acestui lanț lung. S-a considerat că acest proiect nu are niciun fel de relevanță. Eu nu am chemat ziariști ca să le dau materiale mincinoase să scrie despre colegi, nu am chemat pacienți ca să-i semișantajez. Pentru lucrurile astea am hârtii și la un moment dat le voi face publice. L-aș sfătui pe domnul Craina să-și vadă de meseria dumnealui. Mă bucur enorm că s-a terminat, în spitalul județean, una dintre cele mai sinistre perioade de funcționare a acestui spital, imprimate de actuala conducere. Sper că noul manager va conduce spitalul în folosul pacienților care se adresează spitalului și nu protejând interese meschine care nu au legătură cu profesionalismul, cu omul bolnav, interese care nu pot decât să aducă foarte foarte mult rău și enorm de multă mediocritate în absolut tot ceea ce înseamnă management, organizare, curățenie, relații interumane, care au fost otrăvite și distruse în toți acești ani. Sper ca aceste lucruri încetul cu încetul să se corecteze. Va fi foarte greu. Trebuie să avem răbdare, decență”, a declarat Mihai Ionac pentru TION.
18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor