Proiectul Michelangelo 2 mai asteapta… S-au terminat banii europeni

De A. Strugariu
15Comentarii
Proiectul Michelangelo 2 mai asteapta… S-au terminat banii europeni
© TION: Proiectul Michelangelo 2 mai asteapta... S-au terminat banii europeni
Dacă anul trecut oficialii Primăriei Timişoara se declarau convinşi că vor obţine bani europeni pentru proiectul Michelangelo 2, care presupune lărgirea străzilor FC Ripensia şi Surorile Martir Caceu, ba chiar primarul Nicolae Robu anunţa că lucrările ar putea să înceapă în această primăvara, acum autorităţile au constatat că nu se poate. Proiectul nu mai poate fi implementat în actualul exerciţiu financiar…

Proiectul Michelangelo 2, iniţiat încă din timpul fostei administraţii, prevedea lărgirea la trei benzi de circulaţie a străzilor Surorile Martir Caceu (Negoiu) şi FC Ripensia (Aleea Sportivilor), precum şi realizarea unor pasarele pietonale din sticlă pe străzile Cluj şi Ripensia, dar primarul Nicolae Robu a cerut modificarea proiectului. Mai exact, edilul a solicitat să se renunţe la pasarelele pietonale, motivând că „sunt total nepotrivite”. În toamna anului trecut, Robu declara chiar că în această primăvară ar putea începe lucrările la Michelangelo 2. Nu era aprobată finanţarea, dar reprezentanţii municipalităţii spuneau că este ca şi asigurată din economiile care s-au făcut pe alte proiecte europene.

Ulterior, viceprimarul Dan Diaconu a explicat că proiectele privind reabilitarea parcurilor Justiţiei şi Alpinet sunt primele de pe lista de rezervă pentru că la Michelangelo 2 era nevoie de modificări, iar valoarea acestui proiect depăşea suma disponibilă în urma economiilor făcute. Drept urmare, s-a făcut o inversare a proiectelor pe lista de rezervă, iar miercuri a fost semnat în sfârşit contractul de finanţare pentru modernizarea Parcului Justiţiei, de altfel ultimul proiect al primăriei finanţat pe exerciţiul financiar 2007-2013.
Celelalte proiecte, inclusiv Michelangelo 2, mai aşteaptă.

„Michelangelo 2 şi Alpinet nu mai pot intra, întrucât nu mai există fonduri suficiente astfel încât să li se fi putut da drumul (…) Rezerva de bani certă nu a fost suficientă astfel încât să mai poată fi acoperite. Noi, în urma finalizării celor nouă proiecte nu am reuşit să constituim o rezervă de bani care să permită să mai intre şi celelalte proiecte. Când vor fi finalizate şi alte proiecte, oricum nu se mai pot demara. S-a tras linie şi la nivel naţional, s-a terminat. Şi acum suntem cam la limită… Alpinetul se amână deocamdată, nu va fi făcut acum. Vom vedea la anul dacă ne vom permite să asumăm acest proiect pe bugetul local. Michelangelo 2 o să intre pe fondurile europene 2014-2020”, a declarat, miercuri, Robu.

Asta înseamnă că ar mai putea dura ani până să înceapă şantierul pe cele două străzi.

Alte articole pe aceeași temă:

Robu vrea si un tunel pietonal langa pasajul subteran Michelangelo

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor