Programul „rabla” pentru periuțe de dinți , pentru elevii școlilor din mediul rural din Timiș

De Adrian Panduru
Programul „rabla” pentru periuțe de dinți , pentru elevii școlilor din mediul rural din Timiș
© foto: Centrul Mobil de Medicină Comunitară „Banat”
Voluntarii care derulează proiectul Centrul Mobil de Medicină Comunitară „Banat” le-au dus copiilor de la școli din zone rurale din Timiș și elevilor de la o școală din Timișoara periuțe și pastă de dinți . Peste o mie de copii au beneficiat de aceste periuțe de dinți. În 2020, cei care le-au adus periuțe și pastă de dinți sau profesorii elevilor vor distribui din nou aceste produse. Dar vor să le vadă pe cele vechi… folosite. Va demara programul „rabla” pentru periuțe de dinți.

Periuțele și tuburile de pastă de dinți au fost distribuite către o mie de copii din școli din Timiș, din mediul rural, prin acțiunea „Centrul Mobil de Medicină Comuniară Banat”, finanțat în acest an de Consiliul Județean Timiș.

Periuțele și pasta de dinți le-au fost distribuite copiilor din școli din zona rurală, dar și la o școală din Timișoara. Voluntarii au fost la Măguri, Satchinez, Checea, Saravale, Sănpetru, Pesac, Periam și Timișoara (Școala Generală nr. 1).

Campania „Periuța, pasta și săpunul, instrumente serioase pentru sănătatea voinicilor” este numai una dintre campaniile derulate de voluntari.

„Campania se adresează copiilor și s-a lucrat prin intermediul școlilor, de la clasa pregătitoare la clasa a patra. O mie de copii au beneficiat de instruire, am avut și materiale video, au fost distribuite o mie de periuțe de dinți și o mie de tuburi de pastă de dinți. Pentru anul 2020 ne-am propus să intensificăm colaborarea cu școlile din mediul rural, să facem o instruire cu profesorii, ei să susțină aceste instruiri periodic. Ne dorim să ne concentrăm pe toate școlile din mediul rural din Timiș. Am dori să demarăm program «rabla» pentru periuțe de dinți, profesorii să susțină trimestrial sesiuni de igienă și să le dea copiilor o dată la trei luni o periuță de dinți și două tuburi de pastă de dinți, în schimbul periuței vechi, folosite”, a spus Adrian Mirescu, voluntar, coordonatorul acestei campanii.

Centrul Mobil de Medicină Comunitară „Banat” reprezintă o inițiativă a Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană inițiată în anul 2013 printr-o colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Timiș. Inițiativa a continuat sub forma sesiunilor de informare și asigurare de servicii medicale minimale, preventive, pentru persoanele din comunitățile vulnerabile de pe raza județului Timiș, sesiuni care s-au regăsit în toate proiectele asociației sau au fost finanțate din donațiile membrilor.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor