Probleme pe piata constructiilor din Timisoara

De M. Hoster
1Comentariu
Probleme pe piata constructiilor din Timisoara
Unul dintre principalii antreprenori din zonă, o societate, care are în lucru două dintre cele mai mari lucrări derulate în oraş, căminele Universităţii de Vest şi Sala de Sport, deţinută împreună de Universitatea Politehnica Timişoara şi Primăria Timişoara, pare să aibă probleme. Pe lista dosarelor Tribunalului Timiş, Secţia a II-a Civilă, se află un dosar referitor la deschiderea procedurii de insolvenţă pentru respectiva societate.

Căminele pe care Universitatea de Vest Timişoara le va ridica la Termal şi noua Sală de Sport preluată „pe jumătate” de Primăria Timişoara în apropierea stadionului „Dan Păltinişanu” au în comun un lucru: acelaşi antreprenor care se ocupă de lucrările de construcţii. Se pare că, din cauza unor probleme, respectiva societate ar fi intrat în insolvenţă. O procedură judiciară ce permite restructurarea activităţii firmelor cu probleme, nu înseamnă închiderea acesteia. Totuşi, având în vedere amploarea lucrărilor şi importanţa acestora pentru comunitate nu poţi să nu îţi pui întrebări despre viitorul investiţiilor.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, spune că nu a fost anunţat despre această situaţie şi că, din punctul său de vedere, lucrările pot continua, principalul este ca investiţia să fie dusă la bun sfârşit. „Nu am fost anunţat oficial asupra acestei situaţii. Nu ştiam despre insolvenţă. Din punctul nostru de vedere nu sunt probleme, principalul lucru este ca investiţia să continue. Iar această procedură nu întrerupe lucrarea. Insolvenţa înseamnă că activitatea firmei continuă, există un cont de unde se fac operaţiuni şi plăţi, nu se închide acea societate. Deci, din punctul nostru de vedere principalul scop avut în vedere este ca lucrarea să continue, în acest moment nu sunt probleme. Iar din câte ştiu eu, acolo se lucrează cu subantreprenori, deci problemele se reglează între antreprenorul principal şi aceste firme”, a declarat Marilen Pirtea.

Un alt obiectiv aflat sub antreprenoriatul societăţii respective este noua sală de sport deţinută în coproprietate de Primărie şi Universitatea Politehnica. Acolo lucrările sunt destul de înaintate. Primarul Nicolae Robu a aflat deja de situaţie, dar speră să nu fie nici un fel de probleme.
„Eu sper să nu fie o nicio problemă. Desigur că nu e de bine atunci când o firmă intră în insolvenţă. Desigur, acest lucru înseamnă că acea firmă are dificultăţi financiare, are datorii, dar o firmă aflată în insolvenţă intră sub jurisdicţia unui administrator judiciar şi îşi continuă activitatea, luându-se măsuri de eficientizare. Eu sper ca firma Marrati să continue lucrările la Sala Polivalentă, astfel încât, conform planificării pe care o avem, în luna iunie 2014 sala să fie finalizată”, a declarat Robu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor