Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, suspectat de plagiat

De T. Ex.
6Comentarii
Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, suspectat de plagiat
© Foto: Facebook
Universitatea Bucureşti a solicitat Consiliului Naţional de Etică să verifice teza de doctorat a Olguţei Vasilescu pe care aceasta a susţinut-o în 2007 la Facultatea de Sociologie. Teza primarului Craiovei este suspectată de plagiat deoarece mai multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti s-a autosesizat în cazul tezei de doctorat susținută de Olguța Vasilescu, la Facultatea de Sociologie în 2007. Comisia a anunțat că a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat în cazul tezei „Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, a primarului Craiovei.

„Comisia a luat în discuţie acest caz în 2013, dar nu a fost în măsură atunci, din motive obiective, să se pronunţe. (…) Referatul a fost realizat de către dna. conf. univ. dr. Cosmina Rughiniş, de la Facultatea de Sociologie. Referatul demonstrează existenţa mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”, se arată în sesizarea trimisă de către Universitatea Bucureşti, în 18 decembrie, Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvolării Tehnologice şi Inovării.

Astfel, universitatea cere să fie examinată „suspiciunea de plagiat şi alte derogări de la conduita ştiinţifică şi de cercetare în cazul tezei de doctorat a doamnei Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova”.

De asemenea, Comisia de Etică a universității i-a transmis primarului Olguţa Vasilescu o înştiinţare că s-a autosesizat în cazul tezei sale de doctorat şi că a solicitat CNE să facă verificări pentru suspiciunea de plagiat.

Olguţa Vasilescu este primarul municipiului Craiova din iunie 2012, anterior ea fiind senator PSD.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor