Primaria Timisoara explica de ce suntem invadati de tantari: nu si-a facut treaba!

De A.S.
Reactualizat la:
17Comentarii
Primaria Timisoara explica de ce suntem invadati de tantari: nu si-a facut treaba!
© TION: Primaria Timisoara explica de ce suntem invadati de tantari: nu si-a facut treaba!
Mulţi timişoreni au reclamat faptul că nu pot ieşi seara afară din casă, din cauza ţânţarilor, vara aceasta. De ce în alţi ani n-au fost astfel de probleme, sau oricum nu s-au resimţit ca şi acum? Motivul este simplu şi îl recunosc oficial şi autorităţile locale. Nu s-a făcut dezinsecţie ca în alţi ani pentru că nu s-a finalizat încă noua licitaţie pentru desemnarea operatorului care să se ocupe de aceste lucrări. Prin mijloace aeriene s-a stropit contra ţânţarilor doar în urmă cu circa o săptămână şi atunci a intervenit Consiliul Judeţean Timiş, şi nu Primăria Timişoara.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că au demarat licitaţia pentru dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare la finele anului trecut, în noiembrie 2013, şi nu au încă un câştigător, în august 2014.

Între timp a venit vara şi insectele s-au înmulţit, mulţi timişoreni reclamând faptul că nu pot sta seara afară pentru că sunt atacaţi de ţânţari.

„Ploile extrem de numeroase din acest an, survenite pe fondul unei vremi călduroase, au făcut ca ţânţarii şi alte insecte să se înmulţească foarte mult. Din păcate, deşi a demarat, încă în luna noiembrie 2013, licitaţia pentru contractarea unui operator de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, Primăria Municipiului Timişoara nu a reuşit să finalizeze procedura nici la ora actuală, datorită atitudinii firmelor ofertante, încurajată de legislaţia extrem de deficitară. Abia în data de 29 iulie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor, la ora actuală având loc evaluarea lor. Prelungirea pe parcursul anului 2014 a termenului pentru finalizarea procedurii de achiziţie se datorează, în mare parte, legislaţiei, ce a condus la modificarea documentaţiei de licitaţie”, afirmă reprezentanţii Direcţiei de Mediu a municipalităţii.

Autorităţile locale recunosc că s-a intervenit tardiv prin mijloace aeriene – au făcut-o cei de la Consiliul Judeţean Timiş -, iar numărul insectelor este în continuare mare.

„În data de 5 august 2014, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi Aviaţiei Utilitare, au fost efectuate în Municipiul Timişoara tratamente aeriene de combatere a insectelor producătoare de disconfort. Intervenţia, însă, nu a fost suficientă şi numărul insectelor a rămas foarte mare. Înţelegem disconfortul creat şi îi asigurăm pe cetăţeni că facem tot ce depinde de noi pentru rezolvarea cât mai grabnică a problemei”, concluzionează oficialii Direcţiei de Mediu.

Dincolo de legislaţia deficitară, reprezentanţii primăriei puteau apela bineînţeles la o firmă specializată care să execute astfel de lucrări de dezinsecţie punctual, pentru ca populaţia să nu aibă de suferit până la finalizarea licitaţiei.

Ceea ce nu spun oficialii municipalității este ce au făcut totuși ei, concret, anul acesta, pentru combaterea insectelor…

 17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor