Prezentarea ultimelor modificari legislative de pe piata muncii a atras oamenii de afaceri la CCIAT

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Prezentarea ultimelor modificari legislative de pe piata muncii a atras oamenii de afaceri la CCIAT
© Foto: Tion
Oamenii de afaceri timişoreni au fost interesaţi în număr mare de cele mai noi schimbări de pe piaţa muncii. Eu au participat la primul seminar desfăşurat de CCIAT în parteneriat cu una dintre reprezentanţele autorităţilor publice, de această dată Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş.

Interes mare pentru modificările apărute pe piaţa muncii, peste 300 de persoane luând parte la acţiune. Centrul Regional de Afaceri din Timişoara a fost plin, joi, cu ocazia seminarului „Legislaţia Muncii 2018”. Specialiştii în domeniul resurselor umane au aflat care sunt noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislației muncii.

Subiectele dezbătute s-au referit la completările aduse Codului Muncii, prin OUG 53/2017 de modificare a Legii 53/2003, republicată; HG 905/2017 privind Registrul general de evidenţă al salariaților; OUG 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

La seminar au participat Pavel Kaşai, Inspector Şef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș şi Ileana Tomoioagă, Inspector Şef Adjunct Relații de Muncă, ITM Timiș. De asemenea, la eveniment a fost prezent și Danteş Nicolae Bratu, Inspector General de Stat, Inspecţia Muncii.

Vom face o conștientizare a angajatorilor legat de acest transfer al contribuțiilor de la angajator la angajat. Eu cred că nu vor scădea salariile în nici un domeniu. Sunt convins că Guvernul României va găsi soluții – se lucrează încă la legea salarizării, se mai pot face îmbunătățiri, astfel ca în final această lege să mulțumească pe toată lumea”, a declarat Pavel Kaşai, Inspector Şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș

La eveniment a fost prezent şi Danteş Nicolae Bratu, Inspector General de Stat, Inspecţia Muncii.

Este un seminar în cadrul unei campanii naționale promovate de Inspecția Muncii, o campanie de conștientizare atât a angajaților cât și a angajatorilor. Participă sindicate, patronate, mediul academic, mediul de afaceri. (…..). Tema trecerii contribuțiilor nu depinde de noi, nu este în atribuțiile instituției noastre, dar din câte știu cred că salariile nu vor scădea”, a declarat, la rândul său oficialul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !