Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor

De Adrian Panduru
2Comentarii
Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor
© Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor
Mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timișoara naște reacții… politice, de această dată. După ce președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat că elicopterul va fi mutat de la Arad la Timișoara, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a reacționat.

Adrian Țolea spune că prin aceste declarații Titu Bojin încearcă, de fapt, să-și ascundă nerealizările și să-i calmeze pe timișoreni. Pe scurt, Bojin a anunțat înainte de Crăciun că va cumpăra un elicopter SMURD pentru județul Timiș, necesar transportului pacienților în stare critică.

La începutul anului, Bojin a spus că nu va mai cumpăra un astfel de elicopter, ci îl va muta pe cel de la Arad la Timișoara, declarând că oricum aparatul de zbor aparține Spitalului Județean Timișoara, iar acesta va deservi în continuare zona de Vest, inclusiv Aradul. Doar că va fi garat, alimentat și operat de la Timișoara, nu de la Arad.

În ultimele zile s-a făcut multă tevatură pe declarațiile domnului Titu Bojin (PSD), președinte al Consiliului Județean Timiș, conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara începând cu luna martie. În primul rând, elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. În al doilea rând, cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală, iar acum, prin această declarație, încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, este de părere președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea.

În același timp, Țolea este convins că Aradul nu va pierde elicopterul SMURD.

Cum am spus, elicopterul nu este nici al CJA, nici al CJT, ci al Ministerului de Interne. Cred, totuși, că elicopterul va rămâne la Arad, pentru că așa s-a decis de la bun început. Consiliul Județean Arad și Aeroportul Arad au asigurat gratuit toate condițiile necesare pentru ca acest elicopter, echipajul și medicii care lucrează pe el, să funcționeze în condiții normale. Nu văd care ar fi motivul pentru ca acest elicopter să fie mutat la Timișoara. Totodată, am văzut că în anumite publicații media mi s-a cerut demisia pentru acest lucru. Repet, cred că Aradul nu va pierde elicopterul! Totuși, dacă e să se ceară demisia cuiva, atunci ar trebui să i se ceară demisia celui care este de fapt reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectului, acesta fiind obligat să intervină în această problemă”, a mai spus președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea.

Și Bojin spune că elicopterul e al Ministerului de Interne, dar declară că acesta a fost repartizat Timișului. Cum Spitalul Județean Timișoara nu avea condițiile necesare garării și alimentării lui, în urmă cu aproximativ 5 ani, acum Bojin a declarat că va face toate amenajările pentru ca elicopterul să fie garat la Timișoara.

Nu-i nicio campanie. Niciodată elicopterul nu a fost al Aradului. În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul de Interne s-a stabilit ca noi să fim de acord să vină elicopterul de acasă cu condiția ca noi să putem sprijini activitatea județelor din jur chiar și cu alte utilaje. Noi am trecut în buget macaraua de 75 de metri pentru pompieri și patru salvări. E mai mult o ambiție a celor de la Arad. Pentru asta nu-i nici aeroportul, nu-i nici elicopterul, pentru că s-au creat animozități politice din punctul de vedere al Aradului la nivel guvernamental, unde probabil reprezentanți ai Aradului au avut o pondere mai substanțială și Timișul a fost lăsat mai lateral”, a explicat Titu Bojin.

Președintele CJ Timiș spune că acum, o dată cu mutarea, se reduc cheltuielile la jumătate, pentru că nu mai trebuie să facă naveta la Arad medicii de la Timișoara și Oradea care deservesc elicopterul.

Anul trecut au fost aproximativ 60 de zboruri, dacă ar fi fost o singură intervenție pe zi personalul care a deservit elicopterul a avut 60 de zile de lucru în loc de 365. Trebuie să ne gândim dacă susținem ambițiile Aradului sau susținem o eficientizare a folosirii resurselor și a banilor publici. Se chinuie să-și facă campanie Adrian Țolea, pe mine mă știu cetățenii județului, nu sunt venit cu pluta acum, cum a venit el în calitate de președinte. Mai mult de 70 la sută din intervențiile cu elicopterul au fost dirijate către Spitalul Județean Timișoara. Ministerul de Interne trebuie să hotărască. Dacă au bani să facă cheltuieli suplimentare, banii aceia vor fi folosiți. Sunt convins că ministerul și-a făcut un calcul din punct de vedere economic și din punct de vedere al afluirii unor județe către Spitalul Județean Timișoara”, a mai spus Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Aradenii nu vor ca elicopterul SMURD sa fie mutat la Timisoara

CJ Timis nu mai cumpara elicopter SMURD, il aduce pe cel de la Arad la Timisoara2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor