Premii pentru elevi si profesori ai Colegiului National Banatean, la Gala Excelentei

De Adrian Panduru
Premii pentru elevi si profesori ai Colegiului National Banatean, la Gala Excelentei
© Foto: Tion
Colegiul Național Bănățean și-a premiat elevii și profesorii. La Gala Excelenței organizată de reprezentanții Colegiului Național Bănățean (CNB) au fost decernate și premiile „Elevul anului” și „Profesorul anului”. Și au avut ce premia. În anul 2017, 620 de elevi s-au întors cu distincții de la concursurile la care au participat. 50 dintre aceștia au primit premii la Gala Excelenței.

Titlul de „Elevul Anului” l-au primit trei eleve de la Colegiul Național Bănățean: Tabita Adămuț, Andreea Jurcă și Daria Dușa. Silvia Vert este „Profesorul Anului” la CNB, iar „Voluntarul Anului” este Darius Claici.

Tabita Adămuț este olimpică la matematică, Andreea Jurcă – de la secția uman – scrie articole de istorie de specialitate și face cercetări pe teren, iar Daria Dușa a ocupat locul I la Olimpiada de Socio-Umane.

Profesoara de Chimie Silvia Vert este cea care a format mulți copii care acum sunt medici și reprezintă un model pentru colegii săi.

Voluntarul Darius Claici este cel care a coordonat toată activitatea de ajutorare a familiilor sărace, când la CNB a strâns pachete de Crăciun care au fost dăruite celor în nevoie.

„Pentru noi, acest eveniment înseamnă tradiție, o tradiție de peste două secole. Această școală a transmis, în timp, ideea de excelență și de performanță. Performanță nu doar olimpică, ci și în domenii de implicare socială și în activități care generează plus valoare în societate. În anul 2017, din cei 2.400 de elevi ai Colegiului Bănățean, 620 au premii la concursuri, olimpiade și alte concursuri extrașcolare.

Dintre ei, noi am selectat 50 de elevi, reprezentativi pe domenii – la disciplinele umane, la real și din activitățile extrașcolare. O atenție deosebită am acordat celor trei elevi care ne-au reprezentat la Boston, iar ca o noutate, i-am premiat și pe cei doi elevi de la Grigore Moisil, pentru că au dat tuturor o lecție despre cum se lucrează în echipă, despre cum se colaborează și despre cum orașul nostru poate fi reprezentat în străinătate. Acordăm și un titlu de profesorul anului unei doamne profesoare care a marcat zeci de generații”, a spus Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean Timișoara.

La Gala de Excelență au primit „Premiul Special” elevii care au participat la competiția Zero Robotics, fiind în echipă cu colegi de la Liceul Grigore Moisil – o competiție de programare a unor sfere pentru care s-au deplasat la Boston.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor