Pregatiti-va sa deveniti arhivar

De Marcel Hoster
Pregatiti-va sa deveniti arhivar
Fiecare societate comercială trebuie să aibă în rândul personalului şi un specialist arhivar. Camera de Comerţ şi Agricultură Timiş oferă celor interesaţi posibilitatea să se specializeze în această meserie, fiind unic furnizor de pregătire în acest domeniu autorizat din vestul României.

Direcția Formare Profesională a Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează în perioada 20 februarie – 17 martie 2017 cursul de arhivar. Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Conform Legii Arhivelor Naționale nr.16/1996, fiecare organizație publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.

Programul de formare este destinat persoanelor cu studii medii care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele și/sau să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens, sub îndrumarea formatorilor în domeniu. Programul este proiectat să satisfacă, atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu, în concordanță cu legislația și standardele în vigoare.

Competențele dobândite la finalizarea cursului vizează: redactarea nomenclatorului arhivistic; gestionarea fondului documentar; prelucrarea documentelor; utilizarea informațiilor din documente; consevarea arhivei în depozit; aplicarea normelor de protecție a mediului; competențe informatice; competențe de bază în matematică, știință, tehnologie.

„Vorbind de formare profesională, în cursul anului trecut CCIAT a organizat 60 cursuri, din care 48 cursuri acreditate, la care au participat peste 770 de persoane. Ținând cont de solicitările agenților economici, pentru trim.1 2017 am lansat noi sesiuni ale unor cursuri care s-au bucurat de mare succes în rândul firmelor: auditor în domeniul calității, manager de proiect, expert achiziții publice, inspector resurse umane, control intern/managerial la nivelul entităților publice, arhivar și arhivist. Vom continua să acredităm și alte cursuri care au fost cerute de mediul de afaceri, cursuri noi de care au nevoie angajaţii din România”, a declarat Florica Chiriță, director general CCIAT.

Lector în cadrul cursului va fi Mihaela Georgiana Gălbenuş, absolventă a Facultății de Arhivistică, Academia de Poliție Al. I. Cuza București. Cursul se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, de luni până vineri între orele 16-21 (2 săptămâni teorie, 2 săptămâni practică), iar prețul este de 1000 lei / persoană. Membri CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului. Informații suplimentare și înscrieri, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0720444121, e-mail: tavramov@cciat.ro, Tania Avramov – manager DFP.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !