Praga, subiectul unei expozitii inedite de fotografie, la Timisoara

De A. M. A.
Praga, subiectul unei expozitii inedite de fotografie, la Timisoara
© foto: Facebook
Praga, la diateza reflexivă. Fotograful inițiază acțiunea și tot el o suferă, o trăiește. „Orașul de Aur”, creionat discret și extrem de personal.

Vineri, 16 februarie, de la 18.30, la Cărtureşti Timişoara va avea loc expoziția de fotografie a lui Dan Moruzan și Oliver Merce.

„O călătorie interioară, mai coborâtă în amănunt la Dan Moruzan, ușor mai generalistă la Oliver Merce. Imaginile reușesc să evite clișeele exact cât e necesar, fără a uita, aproape imperceptibil, de câteva dintre amprentele orașului Praga (Podul Carol, Vltava, Orologiul), în lipsa cărora metropola ar rămâne cu personalitatea știrbită. O selecție unitară și inspirată, inclusiv din punctul de vedere al exprimării plastice, un alb-negru pe film, echilibrat și liniștitor, fără contraste puternice și tonuri grave”, astfel descrie această colecție de fotografii editorul Monodrama, Florin Șipoș.

Oliver Merce s-a născut în anul 1977. Atras în special de fotografia documentară și fotografia de stradă, totul în nuanțe de gri (fără a exclude în totalitate fotografia color), el încearcă să surprindă momentul, tot ceea ce este aici și acum. În multe dintre fotografiile sale prezintă o lume dramatică, plină de realism și ironie. El este autorul cărții „The Anatomy of Decay” (2016) și coautor pentru cartea „5 Years of Shooting Street Photography” (2017).

Cu o experiență de 18 ani în domeniul fotografiei și de 8 ani în fotografie documentară, Dan Moruzan reușește să-și mențină vie pasiunea și să fotografieze constant. De 5 ani lucrează în principal analog, pe film format 35 și 120mm alb/negru. Pasionat de fotografie de stradă, Dan Moruzan a înființat grupul fotografic PhotoTeam și a fost membru în perioada 2011-2016. În prezent își desfășoară activitatea în București, lucrând la o serie de proiecte personale. El este și coautor pentru cartea „5 Years of Shooting Street Photography” (2017).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !