Planurile CJ Timis: Pista autorizata la Aeroportul Cioca si statie de combustibil pentru avioane

De Adrian Panduru
27Comentarii
Planurile CJ Timis: Pista autorizata la Aeroportul Cioca si statie de combustibil pentru avioane
La Aeroportul Cioca se fac demersuri pentru revenirea acestuia. Consiliul Județean Timiș a dat startul procedurilor pentru certificarea pistei înierbate de 700 de metri, iar vicepreședintele instituției spune că sunt firme care sunt interesate să-și desfășoare activitatea pe aerodromul de pe Calea Torontalului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, spune că va demara licitația pentru certificarea și autorizarea pistei Aerodromului Cioca. Este vorba de o pistă înierbată, de 700 de metri, care va fi adusă la standarde pentru a putea opera cei care fac air taxi, cei care fac ore de zbor cu avioane ușoare și alți operatori. Vicele CJ Timiș spune că sunt firme interesate de astfel de operațiuni pe aeroportul de la marginea Timișoarei.

„Vrem să urcăm pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) licitația pentru certificarea și autorizarea pistei Aeroportului Cioca. Sunt diferite companii care doresc să opereze de acolo. Pista, de fapt, este un câmp de iarbă. Noi vrem să autorizăm această pistă așa cum este ea acum, o pistă înierbată. Sunt interesate firme care fac școală monomotor să zboare de pe aeroport, sunt interesate și firme care fac air taxi sau alte activități”, a spus Traian Stancu.

Pe viitor, dacă pe Calea Torontalului se va construi și Institutul Oncologic, despre care se vorbește de câțiva ani, acolo se va putea amenaja și o pistă asfaltată, de o mie de metri.

Pentru certificarea și autorizarea pistei de la Aeroportul Cioca, CJ Timiș pune la dispoziție, din bugetul propriu, 15.000 de euro. Se vor face mai multe măsurători, verificări, pista va primi un anumit registru de zbor și urmează să fie rezolvate și alte chestiuni tehnice care vor duce la autorizarea și certificarea ei.

„După această certificare vom concesiona sau vom construi noi hangare mici pentru avioane ultraușoare sau de mici dimensiuni și avem în plan să concesionăm un teren pentru a face o stație de benzină, care să aibă și pompe pentru combustibil de avion”, mai spune vicepreședintele CJ Timiș.

Aviația Utilitară, societatea de sub umbrela CJ Timiș, care deține Aeroportul Cioca – aerodromul de pe Calea Torontalului, de la marginea Timișoarei, a solicitat deja dizolvarea din cauza problemelor financiare și se caută soluții pentru redresarea ei.

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor