Ping-pong cu elicopterul SMURD intre Arad si Timis. Tolea: Domnul Bojin face un joc politic periculos

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
6Comentarii
Ping-pong cu elicopterul SMURD intre Arad si Timis. Tolea:  Domnul Bojin face un joc politic periculos
© TION: Ping-pong cu elicopterul SMURD intre Arad si Timis
Războiul declarațiilor în zona de vest continuă. Mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timișoara a încins spiritele. Lupta se dă și acum în declarații. Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, îi transmite liderului CJ Timiș Titu Bojin să se ocupe mai bine de propriul trecut decât de viitorul altora…

De unde a început tot? Pe scurt, Bojin a anunțat înainte de Crăciun că va cumpăra un elicopter SMURD pentru județul Timiș, necesar transportului pacienților în stare critică. La începutul anului, Bojin a spus că nu va mai cumpăra un astfel de elicopter, ci îl va muta pe cel de la Arad la Timișoara, declarând că oricum aparatul de zbor a fost repartizat Spitalului Județean Timișoara de Ministerul de Interne, iar acesta va deservi în continuare zona de vest, inclusiv Aradul. Doar că va fi garat, alimentat și operat de la Timișoara, nu de la Arad. De câteva zile, replicile între cei doi președinți de consilii județene zboară dintr-o parte în alta mai repede mai repede decât elicopterul SMURD.

Adrian Țolea: Ce face Bojin se numește manipulare

*De la început, doresc să precizez că declaraţiile domnului Bojin pe această temă sunt politice, nu ţin de funcţia administrativă ocupată de dumnealui. Ca să-şi argumenteze această încercare de «deturnare» a elicopterului SMURD, domnul Bojin face unele afirmaţii care nu… concordă cu realitatea. Este o manipulare în scopul acumulării de capital electoral”, a spus Adrian Ţolea, care remarcă că Bojin nu ştie cui aparţine elicopterul, cine îi plăteşte pe medici, numărul real de intervenţii cu elicopterul SMURD și de ce a fost ales Aradul să găzduiască elicopterul.

Conform oficialilor de la Arad, elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. Bojin a declarat același lucru. Însă Țolea susține că medicii sunt plătiţi nu de Timiș, ci prin Timiș, de Ministerul Sănătăţii. Numărul real al intervenţiilor cu elicopterul a fost, în 2015, de 432, iar acesta este folosit doar la urgenţe deosebite, în special accidente rutiere. Țolea spune că Aradul sau Hunedoara au un trafic mult mai intens decât Timişul sau Caraş-Severinul. Conform liderului CJ Arad, județul vecin Timișului găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea cea mai optimă, geografic şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, iar costurile lunare ale Consiliului Judeţean cu elicopterul SMURD se ridică la 2.500 de euro. Astfel, în cei 4 ani și 2 luni, de când elicopterul SMURD este la Arad, Consiliul Judeţean a bugetat cu 148.375 euro activitatea acestuia, la care se adaugă alţi 25.000 de euro, cheltuieli cu amenajarea locaţiei.

„Domnul Bojin face un joc politic periculos. «Am vorbit la Bucureşti» ţine de traficul de influență, nicidecum de argumente logice pentru care elicopterul SMURD să fie mutat. În această dispută, pe dumnealui îl preocupă statutul meu prezent şi viitor. Personal, am în vedere atât prezentul, cât şi viitorul, dar îi reamintesc domnului Bojin că ar trebui să-l preocupe mai mult trecutul dumnealui, care s-ar putea să-l bântuie când îi e lumea mai dragă, a spus Adrian Țolea.

Răspunsul lui Bojin

Liderul CJ Timiș nu mai vrea să continue disputa cu Țolea: „Nu îi mai răspund la niciun fel de atacuri, e prea mic pentru mine ca să-i fac campanie. Eu nu am nevoie, am un brand în Timiș, nu e necesar să mă contrez cu Țolea ca să-i fac imagine”, spune Titu Bojin.

Decizia finală o va da Ministerul de Interne, care va decide soarta elicopterului…

 

Alte articole pe aceeași temă:

CJ Timis nu mai cumpara elicopter SMURD, il aduce pe cel de la Arad la Timisoara

Aradenii nu vor ca elicopterul SMURD sa fie mutat la Timisoara

Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor