Peste 600 de cereri, extrem de putine locuri la cresele din Timisoara

De Roxana Deaconescu
Peste 600 de cereri, extrem de putine locuri la cresele din Timisoara
Deși sunt disponibile doar 205 locuri la creșele din Timișoara, numărul cererilor depuse de părinți depășește cu mult „oferta” primăriei. Au fost înscriși de trei ori mai mulți copii. Reprezentanții primăriei au promis chiar la începutul acestui an că vor mai amenaja spații pentru creșe.

Părinții au putut depune cereri de intenție pentru a-și înscrie prichindeii la creșe până în 15 mai. 646 de cereri au fost duse la primărie, urmând ca dosarele complete să fie depuse în perioada 27 august – 8 septembrie.

Potrivit reprezentanților primăriei, în Timișoara există 13 crește, care pot oferi doar 205 locuri.

Vă prezentăm în cele ce urmează numărul de locuri disponibile la fiecare creșă în parte și numărul de cereri depuse: Făt Frumos de pe str. Mureș nr. 6 – 11 locuri libere, 67 de cereri, Făt Frumos de pe str. Musicescu nr. 9 – 16 locuri libere, 60 de cereri depuse, Cosânzeana de pe str. Irlanda nr. 53 – 10 locuri libere, 62 de cereri depuse, Cosânzeana de pe str. Suceava nr. 13A – 14 locuri libere, 28 de cereri depuse, Cosânzeana de pe str. Brândușei nr. 15 – 25 de locuri libere, 90 de cereri, Cosânzeana de pe str. Stegarilor nr. 2 – 12 locuri libere, 49 de cereri, Harap Alb de pe str. Narciselor nr. 5 – 19 locuri libere, 18 cereri, Harap Alb de pe str. Semenic nr. 8 – 13 locuri, 26 de cereri, Sânzâiana de pe str. V. Lupu nr. 29 – 19 locuri, 30 de cereri, Sânzâiana de pe str. Leonard nr. 13 – 14 locuri, 47 cereri, Zâna Zorilor de pe str. Retezat nr. 1 – 18 locuri, 47 cereri, Zâna Zorilor de pe str. Versului nr. 2 – 7 locuri, 74 de cereri și Luceafărul de pe str. Drăgășani nr. 1 – 27 de locuri disponibile, 48 de cereri de intenție depuse.

La începutul acestui an, oficialii instituției de pe C.D. Loga anunțau că vor investi bani frumoși în amenajarea de creșe noi, fiind găsite deja mai multe spații. Se dorește totodată și ridicarea unor clădiri noi.

„Planul investițional prevede mai multe paliere de lucru, în primă instanță transformarea unor spații disponibile în creșe. Spațiile provin în mare parte din reorganizarea unor unități preșcolare sau școlare (Calea Aradului, Independenței – foste grădinițe, Calea Girocului – spații ale unui liceu). Ele vor fi amenajate și dotate pentru a putea prelua în cel mai scurt timp copii. A doua fază se referă la construcția a două noi creșe cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, una în nordul orașului și una în sud (Calea Lipovei, respectiv Calea Buziașului), pentru care s-au identificat terenurile și s-au operat primele operațiuni de pregătire ale investițiilor (reglementări urbanistice)”, ne declara viceprimarul Dan Diaconu.

Articole pe aceeași temă:

Gata cu batalia pentru un loc la cresa in Timisoara! Primaria amenajeaza spatii noi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !