Peste 200.000 de euro chirie pentru Maternitatea Odobescu, timp de trei ani. Noua cladire, in proiectare

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
10Comentarii
Peste 200.000 de euro chirie pentru Maternitatea Odobescu, timp de trei ani. Noua cladire, in proiectare
© Tion: Peste 200.000 de euro chirie pentru Maternitatea Odobescu
Pentru ca Maternitatea Odobescu să poată funcția în continuare în spațiul din zona Odobescu, Primăria Timișoara urmează să plătească aproape 220.000 de euro chirie, în următorii trei ani, Fundației Caritatea. Reprezentanții fundației ceruseră o chirie mult mai mare. Între timp, oficialii municipalității lucrează la documentația pentru o nouă maternitate.

Primăria Timișoara a negociat, în vara anului 2016, un nou contract de închiriere pentru clădirea de pe Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 24, în care funcționează Maternitatea Odobescu. Este vorba despre imobil cu demisol, parter + etajul 3, cu suprafața construită desfășurată de 2129,50 mp și teren construit și neconstruit în suprafață de 797 mp, pe care municipalitatea a închiriat-o până acum cu 5.100 euro/lună.

Vreme de doi ani s-a plătit atât, însă contractul a expirat la sfârșitul lunii august. S-a început o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții Fundației Caritatea. Comisia de negociere cu terții s-a întâlnit în 22 octombrie cu cei de la fundație, discuția plecând de la evaluările făcute de cele două părți.

„Din raportul de evaluare întocmit de Fundația Caritatea a rezultat o chirie estimată de 3,5 euro/mp/lună, chiria totală pe întreg imobilul fiind de 7.435,25 euro/lună. Oferta de închiriere făcută de Fundația Caritatea a fost de 5.962,6 euro/lună, pe o perioadă de doi ani. Din raportul de evaluare întocmit de Municipiului Timișoara a rezultat o chirie estimată de 3 euro/mp/lună, chiria totală pe întreg imobilul fiind de 6.600 euro/lună (…) Materialul privind închirierea imobilului a fost înaintat Comisiei de negociere cu terții, în vederea negocierii chiriei”, se arată în referatul proiectului de hotărâre ajuns marți în atenția Consiliului Local Timișoara.

Practic, aleșii au fost nevoiți să adopte un proiect privind „aprobarea închirierii” clădirii de pe Bd. 16 Decembrie 1989. Proiectul a trecut, pentru că momentan Maternitatea Odobescu nu are unde să-și desfășoare activitatea. Valabilitatea noului contract este de 3 ani, la prețul stabilit la negociere. În primul an se va plăti 5.700 euro/lună, în anul al doilea primăria plătește 5.960 euro/lună, iar în al treilea an plătește 6.500 euro/lună.

În cazul în care este nevoie de reparații în clădire, lucrările vor fi făcute pe banii primăriei. Hotărârea spune că Spitalul Municipal trebuie să asigure exclusiv toate cheltuielile necesare pentru funcționarea în bune condiții a spațiului închiriat. Dacă reprezentanții primăriei găsesc un alt spațiu pentru Maternitatea Odobescu, atunci contractul poate fi reziliat unilateral, printr-o notificare scrisă transmisă proprietarului cu 90 de zile înainte.

Vă reamintim, Maternitatea Odobescu ar trebui se mute cu tot cu zona de ginecologie a Spitalului Municipal într-o nouă clădire nouă care va fi ridicată de primărie pe un teren de 4.500 mp în zona Bogdăneștilor, lângă Liceul Alimentar.

Noua maternitate se află deja la faza de proiectare. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi gata cel mai probabil anul viitor, după care municipalitatea va putea pregăti licitația pentru execuție. Investiția ar urma să fie una multianuală, dacă reprezentanții primăriei nu găsesc fonduri externe. Estimările specialiștilor arată că ar fi nevoie peste 20 de milioane de euro.

Articole pe aceeași temă:

S-a făcut un prim pas concret pentru viitoarea maternitate a Timișoarei. Reprezentanții primăriei au lansat licitația pentru desemnarea unei firme care să facă studiul de fezabilitate și proiectul tehnic fără de care investiția nu poate fi demarată. Costă 100.000 de euro doar documentația, iar costu...
Timișoara va avea o maternitate nouă, dar nu se știe exact când. Primăria vrea să construiască o clădire nou-nouță pentru Maternitatea Odobescu, preferabil până în 2021. Are teren, are bani pentru studiu, dar are nevoie de peste 20 de milioane de euro pentru construcția propriu-zisă.În bugetul Timiș...10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor