Personalul din sanatate din Timis se pregateste de greva. Se strang semnaturi

De Adrian Panduru
Personalul din sanatate din Timis se pregateste de greva. Se strang semnaturi
© TION: Personalul din sanatate din Timis se pregateste de greva. Se strang semnaturi
Personalul din sănătate din Timiș se pregătește de grevă. Deocamdată nu s-a declanșat acțiunea de protest, dar la ultima discuție cu guvernanții, sindicaliștii le-au detaliat acestora măsurile pe care le vor lua dacă în cazul personalului TESA (Tehnic, Economic și Socio-Administrativ) nu se vor elimina inechitățile salariale. De luni, în Timiș începe strângerea de semnături pentru grevă.

Sindicatul SANITAS din Timiș începe de luni să strângă semnături pentru declanșarea grevei. Va avea loc prima dată o grevă japoneză, urmată de una cu oprirea activității temporare, apoi una generală. Se va ajunge la asemenea acțiuni dacă cerințele nu le vor fi îndeplinite. Sindicatul SANITAS din Timiș are ca target strângerea a 50 la sută plus 1 din semnături de la personalul contractual pentru declanșarea grevei. Acțiunea de protest se va declanșa însă dacă guvernanții nu le vor îndeplini cererile sindicaliștilor.

Liderul SANITAS Timiș a fost la consiliul național al sindicatului, joi, unde au fost și ministrul Muncii și al Sănătății. Sindicaliștii le-au cerut guvernanților eliminarea inechităților salariale pentru toți colegii lor din Sănătate. Cererile însă nu au avut, încă, ecou.

„Au rămas unele inechități salariale. Tot personalul TESA din unitățile spitalicești nu este cuprins la aceste rectificări salariale, nicio categorie, personalul din direcțiile de sănătate publică, personalul care lucrează în școli, grădinițe, creșe nu este cuprins la aceste eliminări de inechități salariale. La fel și tot personalul din asistență socială. Pentru aceste motive și pentru faptul că cei doi miniștri prezenți acolo nu au exprimat niciun angajament că vor mai rectifica noi le-am adus la cunoștință un calendar al acțiunilor sindicale, care începe de luni, cu strângere de semnături pentru declanșarea acestor acțiuni”, a spus Livius Cârstea, liderul SANITAS Timiș.

Dacă guvernanții nu vor elimina inchitățile salariale pentru personalul TESA, în data de 12 octombrie va avea loc o grevă de tip japonez, pe 19 octombrie – o grevă de exercițiu cu întrerupere a activității de două ore, apoi ar urma pe 31 octombrie greva generală.

Sindicatul SANITAS din Timiș are peste 4.000 de membri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor