Operatie transmisa live si medici din intreaga lume, la un congres despre cancerul colorectal, la Timisoara

De Adrian Panduru
Operatie transmisa live si medici din intreaga lume, la un congres despre cancerul colorectal, la Timisoara
© Operatie transmisa live si medici din intreaga lume, la un congres despre cancerul colorectal, la Timisoara
„Cancerul colorectal – între mit și realitate” și „Bolile inflamatorii colorectale” sunt cele două teme de actualitate ale Congresului Național de Coloproctologie (CNCP) care va avea loc în perioada 23 – 26 martie, la Timișoara.

Timp de patru zile, personalități marcante ale coloproctologiei naționale și internaționale vor susține peste 100 de prezentări sub formă de cursuri, conferințe și mese rotunde. Cei peste 330 de participanți prezenți la eveniment vor avea oportunitatea să creeze un dialog științific interactiv, centrat pe performanță, progres și conturarea de noi standarde în domeniul coloproctologiei.

Manifestarea este prezidată de medicul Marcel Tanțău, președintele Societății Române de Coloproctologie, și de doctorul Lazăr Fulger, președintele Fondator al Societății Române de Coloproctologie și președintele Comitetului Local de Organizare al CNCP 2016.

Cu scopul declarat de a aduce informația la zi în ceea ce privește complexitatea patologiei colorectale – care sunt progresele, direcțiile de dezvoltare și strategiile terapeutice, Congresul Național de Coloproctologie este un prilej pentru specialiștii români să intre în contact nemijlocit cu experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament.

Vor fi prezenți profesori din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria. Dintre aceștia, va fi prezent și medicul Roberto Bergamaschi, șeful Diviziei de Chirurgie Colorectală din cadrul Universității Stony Brook din New York, care este expert în chirurgia colorectală minim invazivă – laparoscopică și robotică. Acesta este recunoscut pe plan mondial în chirurgia laparoscopică a bolilor de colon și rect, având peste 300 de lucrări publicate.

La manifestare va participa și doctorul Zoran Krivokapic, fost președinte al Societății Europene de Coloproctologie, actualul șef al Clinicii de Chirurgie Colorectală a Spitalului Universitar din Belgrad, unde realizează între 500 și 600 de operații de colon și rect pe an. Krivokapic a primit medalia „Dr. Vladan Djordjevic” pentru cel mai bun chirurg în anul 2012, iar în anul 2014 premiul „Kapetan Misha Anastasijevic” pentru rezultate excepționale în domeniul științelor medicale, acordat de oficialitățile Republicii Serbia.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România. Manifestarea științifică va fi deschisă de două cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflați în plin proces de formare. Acestea se vor desfășura la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Branzeu” și la Centrul de Laparoscopie și Chirurgie experimentală „Pius Branzeu”.

La cursul de chirurgie colorectală minim-invazivă va avea loc o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic de medicul Roberto Bergamaschi.

Congresul Național de Coloproctologie 2016 este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 24 de credite EMC (Educație Medicală Continuă).

Evenimentul se va desfășura la Hotel Continental din Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !