O sectie a Bibliotecii Judetene Timis se muta la Bastion

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
O sectie a Bibliotecii Judetene Timis se muta la Bastion
O secție a Bibliotecii Județene Timiș revine în Bastionul Theresia din Timișoara. Asta pentru că în spațiul în care a funcționat până acum se va extinde Serviciul de Imigrări al Ministerului de Interne. Consilierii județeni au miercuri, pe ordinea de zi a ședinței, propunerea de revocare a folosirii spațiului în care biblioteca a funcționat din 2012.

Este vorba de Secția Documentar-periodice a Bibliotecii Județene „Sorin Titel” Timiș, care a funcționat, din 2012, în fostul spațiu al Serviciului de Evidență a Persoanelor, pe str. Mocioni 10. Ministerul de Interne va folosi acel spațiu pentru extinderea Serviciului de Imigrări.

Pe ordinea de zi a plenului CJ Timiș de miercuri, 28 iunie, se află proiectul privind „propunerea de revocare a dreptului de administrare dat Bibliotecii Județene Timiș pentru clădire imobil parter situată în Timișoara, str. Mocioni, nr. 8-10”.

Secția bibliotecii adăpostește zeci de mii de volume de carte veche românească şi străină din secolul 19 şi prima jumătate a secolului 20 și periodice. Periodicele însumează un număr de peste 2.000 de titluri, din care circa 700 reprezintă titluri de ziare şi reviste apărute de-a lungul timpului în Banat şi Transilvania.
Secția Documentar-periodice va fi mutată în Bastionul Theresia, unde a funcționat și în trecut. Va rămâne acolo până când toate secțiile Bibliotecii Județene „Sorin Titel” vor fi reunite sub același acoperiș.

Imobilul situat în Timișoara, str. Mocioni nr. 8-10 având o suprafață de 313 mp, care a fost dat în administrare Bibliotecii Județene Timiș, este proprietate publică a Județului Timiș, dobândită prin Hotărâre de Guvern.

„Dreptul de administrare acordat încetează prin actul de revocare emis de organul care l-a constituit. Dat fiind faptul Biblioteca Județeană Timiș nu mai folosește acest imobil, acesteia fiindu-i alocate alte spații, propunem revocarea dreptului de administrare acordat, în vederea stabilirii altei destinații pentru acesta”, scrie în referatul proiectului de hotărâre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor