O noua finantare de la bugetul local pentru biserica ucrainenilor din Timisoara

De A.S.
9Comentarii
O noua finantare de la bugetul local pentru biserica ucrainenilor din Timisoara
© TION: O noua finantare de la bugetul local pentru biserica ucrainenilor din Timisoara
Consilierii locali timişoreni vor avea pe ordinea de zi a şedinţei de joi un nou proiect de hotărâre care prevede alocarea de fonduri de la bugetul local pentru biserici. De această dată, se cere o nouă finanţare, cea de-a treia potrivit autorităţilor locale, de 100.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor la biserica Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Timişoara, lăcaş de cult aflat în construcţie de ani buni.

Prin noul proiect de hotărâre propus aleşilor se solicită alocarea sumei de 100.000 de lei de la bugetul local pentru finalizarea lucrărilor la acoperişul bisericii Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Timişoara, de pe strada Mareşal Alexandru Averescu (Lidia). Reprezentanţii parohiei au cerut finanţare de la primărie încă de la începutul anului, iar bani de la bugetul local s-au mai alocat şi în trecut, în două tranşe, pentru acelaşi obiectiv.

„Prin HCL nr. 259/ 04.12.2012 s-au alocat 100.000 lei, bani cu ajutorul cărora s-a ajuns cu stadiul lucrărilor la cota 0 + 4 metri. Prin HCL nr. 425/ 30.07.2013 s-a alocat 100.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie începute la biserică” se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Terenul pe care a fost construit lăcaşul de cult a fost pus la dispoziţia Parohiei Ortodoxe Ucrainene tot de către municipalitate, în anul 2004, fiind atribuit în folosinţă gratuită, prin hotărâre de consiliu local, pe o perioadă de 49 de ani.

Construcţia bisericii a început însă în anul 2010.

„Cel mai important proiect al Bisericii noastre este construirea bisericii de cărămidă. Proiectul bisericii a fost realizat de doamna arhitect Elena Laszlo, dupa modelul bisericilor slave. Proiectul este realizat pe plan pătrat, având spre est trei abside circulare, iar pe naos o turlă zveltă, acoperită cu o cupolă sferică alungită, de formă de “bulb de ceapă” (…)

Construcţia bisericii a început în primăvara lui 2010, când a fost turnată fundaţia. Lucrările au continuat începând cu luna iulie 2012, până la începutul lunii octombrie, perioadă în care s-a ajuns cu zidirea la înălţimea de patru metri”, spun reprezentanţii Parohiei Ucrainene.

Suma totală alocată de la bugetul local, în 2014, pentru susţinerea lăcaşurilor de cult este de aproximativ 400.000 de euro.

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor