Noi calcule: 4 milioane de euro pentru a largi la patru benzi Calea Martirilor

De A.S.
Reactualizat la:
35Comentarii
Noi calcule: 4 milioane de euro pentru a largi la patru benzi Calea Martirilor
© TION: Noi calcule: 4 milioane de euro pentru a largi la patru benzi Calea Martirilor
Consilierii locali timişoreni au aprobat la finele anului trecut extinderea la patru benzi a Căii Martirilor, tronsonul de intrare în oraş dinspre Giroc spre strada Lidia. După ce a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru această investiţie, în octombrie, reprezentanţii Primăriei Timişoara au aflat acum că… s-au greşit calculele: lucrarea costă mai mult decât s-a estimat iniţial – 4 milioane de euro. Aleşilor li se cere să aprobe SF-ul cu noile valori…

Reprezentanţii Primăriei Timişoara intenţionează să reabiliteze şi să lărgească la patru benzi Calea Martirilor, artera care duce spre comuna Giroc. Vorbim despre tronsonul de la strada Lidia (Mareşal Constantin Prezan) până la ieşirea din oraş, care ar urma să fie extins în întregime.

Consilierii locali au aprobat, în octombrie 2014, studiul de fezabilitate pentru această investiţie, estimată, conform devizului general, la aproximativ 16.307.000 de lei cu TVA inclus. Reprezentanţii municipalităţii spun acum însă că s-au greşit calculele.

„Conform adresei din partea proiectantului nr. RE2015-000520/ 20.03.2015, la elaborarea devizului general au apărut unele erori matematice în ceea ce privește cota de TVA. De asemenea, datorită finalizării studiului de soluție aferent reglementării instalațiilor electrice în raport cu obiectivul de investiție, elaborat de SC Enel Distribuție Banat SA, s-a stabilit valoarea lucrărilor de execuție aferente instalațiilor electrice, valoare ce trebuie cuprinsă în structura devizului general. Astfel, valoarea investiţiei a crescut la 17.752,360 mii lei (inclusiv TVA), reprezentând 3.934,998 mii euro. În vederea lansării procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru execuţia de lucrări (…) este necesară actualizarea devizului general”, explică autorităţile locale.

Valoarea rezultată depăşeşte 4 milioane de euro de fapt, calculat la cursul BNR din 1 aprilie.

Oricum, oficialii primăriei consideră că investiţia este necesară, având în vedere dezvoltarea pe care a cunoscut-o Girocul, unde drumul judeţean a fost extins deja, starea în care se află carosabilul şi modul în care se circulă în prezent pe respectiva porţiune de drum.

„Având în vedere urbanizarea intensă şi dezvoltarea zonelor de locuinţe pe teritoriul cuprins între Timişoara şi Giroc, volumul traficului de autovehicule între aceste două localităţi a crescut în mod considerabil, astfel că în anumite perioade ale zilei capacitatea de circulaţie a drumului este depăşită, traficul desfăşurându-se anevoios. Este necesară modernizarea şi extinderea drumului la patru benzi. Starea de degradare actuală şi planeitatea îmbrăcăminții bituminoase actuale impun şi pe lăţimea existentă de parte carosabilă lucrări de reabilitare”, spun reprezentanţii municipalităţii timişorene.

Este prevăzută şi montarea unui număr de 88 de stâlpi pentru transportul cu troleibuzul.

Lucrările de pe Calea Martirilor ar urma să fie realizate din bani de la bugetul local, în decurs de 2 ani.

Alte articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara vrea sa largeasca la patru benzi Calea Martirilor pana la intrarea in Giroc35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor