Modificari la proiectul Spitalului de Copii. Ministrul Sanatatii: Sa faca toate imbunatatirile pe care le considera necesare

De Adrian Panduru
2Comentarii
Modificari la proiectul Spitalului de Copii. Ministrul Sanatatii: Sa faca toate imbunatatirile pe care le considera necesare
Corpul nou de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara, aflat în construcție, va putea funcționa anul viitor. Proiectul ar putea suferi unele modificări. Ministrul Sănătății, care a fost zilele trecute într-o vizită la fața locului, a spus că a transmis reprezentanților primăriei să facă toate îmbunătățirile pe care le consideră necesare.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost, zilele trecute, pe șantierul noului corp al Spitalului de Copii din Timișoara. Pentru acest an, Ministerul Sănătății a alocat 7 milioane de lei (deși startul lucrărilor s-a dat în 2013, cu bani din bugetul Primăriei Timișoara) pentru construcția acestei unități sanitare. În corpul B vor fi șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, într-o clădire cu demisol, parter și șase etaje. Clădirea va fi finalizată în 2017, conform reprezentanților municipalității timișorene, dar va fi dată în funcțiune, cel mai probabil, anul viitor, după ce va fi mobilată și dotată cu aparatură, cu bani de la Ministerul Sănătății.

„Am discutat cu echipa managerială, cu viceprimarul, cu echipa care face managementul proiectului și mi-au fost prezentate o serie de modificări pe care doresc să le solicite pentru a îmbunătăți cheltuielile de mentenanță ale spitalului în viitor. Le-am spus să facă toate îmbunătățirile pe care le consideră necesare. Ministerul Sănătății are toată disponibilitatea pentru a finaliza acest obiectiv. În 2017 am alocat 7 milioane de lei, firma care lucrează s-a angajat ca, până la sfârșitul anului, până în noiembrie, să execute toți acești bani”, a spus Florian Bodog.

Modificările pe care le-ar putea suferi proiectul țin de sistemul de telecomunicații ori automatizări suplimentare la sistemele de răcire și încălzire.

„Este vorba, de fapt, de perfecționări ale proiectului, propuse de constructor și proiectant. Urmează ca personalul tehnic din primărie, alături de proiectant și constructor, să analizeze fiecare element. În general, este vorba despre automatizări suplimentare și controlate ale sistemelor de răcire, de aer, de încălzire, dar și de o înlocuire a sistemului de telecomunicații din proiect, care era destul de vechi”, a spus viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu.

Lucrările la Spitalul de Copii costă aproximativ 10 milioane de euro.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor