Modele de subiecte pentru BAC si Evaluarea Nationala. Examenele se desfasoara in aceleasi conditii

De Adrian Panduru
Modele de subiecte pentru BAC si Evaluarea Nationala. Examenele se desfasoara in aceleasi conditii
© Tion: Modele de subiecte pentru BAC si Evaluarea Nationala. Examenele se desfasoara in aceleasi conditii
Nu se schimbă nimic. Cel puțin deocamdată… Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor susține examenele de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial (Evaluare Națională) și liceal (Bacalaureat) după același format de subiecte ca în anul școlar anterior.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat aferente sesiunilor din anul școlar 2018-2019 sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Decizia ca formatul subiectelor să rămână același a fost luată de ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb, după consultările avute vineri, 2 noiembrie, cu reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor.

În urma întâlnirii organizate la sediul MEN, cei prezenți au solicitat în unanimitate ca examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din anul școlar 2018-2019 să se desfășoare în aceleași condiții, fără a se modifica structura subiectelor propuse.

„Am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, cu Consiliul Național al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește modul în care copiii noștri vor trece cu bine, în acest an școlar, Evaluarea Națională, respectiv examenul de Bacalaureat. Am ajuns la concluzia ca în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a spus Rovana Plumb, ministru interimar al Educației.

Ministerul Educaţiei a modificat inițial structura subiectelor chiar de la examenele de anul acesta, subiectele de la BAC şi Evaluarea Naţională urmând să aibă 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise şi tip grilă. Schimbarea nu a mai avut loc, mai ales că aceasta era „în timpul jocului”.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), iar prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019 (limba şi literatura română) va avea loc în 18 iunie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor