Ministrul Transporturilor pe Autostrada Lugoj-Deva: Săptămâna viitoare, lotul 4 va fi dat în trafic

De Adrian Panduru
20Comentarii
Ministrul Transporturilor pe Autostrada Lugoj-Deva: Săptămâna viitoare, lotul 4 va fi dat în trafic
© foto: Asociația Pro Infrastructură
Cele două loturi care însumează 43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj-Deva (lotul 3 și 4) sunt finalizate, dar nu se circulă pe ele. Luni, 12 august, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au recepționat lotul 4, iar la lotul 3 consultantul a propus amânarea recepției (practic neînceperea recepției), din cauza lipsei calității la unele lucrări. Circulația nu a fost deschisă pe niciun lot. Marți, 13 august, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a venit pe cele două loturi de autostradă și a spus că lotul 4 va fi dat în trafic marțea viitoarea, iar pe lotul 3 se va circula până la finalul lunii august.

Luni, 12 august, era programată recepția și punerea în circulație pentru loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva (43 de kilometri). După recepția lotului 4, consultantul a recomandat ca la lotul 3 să nu se înceapă această procedură pentru că s-au găsit multiple deficiențe – „probleme cu ravelări în taluz, cu fisuri, marcaje incomplete, lipsă capace canal, disfuncționalități la garduri” – după cum a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru Tion.ro. S-ar putea deschide lotul 4, de 22 de kilometri, care leagă Şoimuş de Ilia, pe Valea Mureşului, dar bretelele de acces pe acest tronson țin de lotul 3, iar executantul acestui lot trebuie să accepte o recepție parțială (respectiv cea a bretelelor) pentru a putea fi dat în circulație lotul patru, ținând cont de faptul că, potrivit reprezentanților CNAIR corectarea neconformităților de pe lotul 3 ar putea dura și două luni. Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a venit marți, 13 august, pe cele două loturi de autostradă.

„Lotul 4 este finalizat, s-a făcut recepția. Săptămâna viitoare, cel târziu marți, va fi dat în trafic lotul 4. Antreprenorul spaniol a primit ieri o înștiințare de remediere pentru neconformitățile găsite la locul 3, pentru a le remedia într-o perioadă de 10 zile. Dacă nu le remediază până joi, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua Compania de Autostrăzi lotul 3, va face acele remedieri care se pot face în zece zile și vom da în trafic și lotul 3, până la sfârșitul lunii august. Nu mai am de ce să arăt clemență sub nicio formă cu antreprenorul lotului 3, comisia de recepție a venit încă de săptămâna trecută, a constatat neconformități, s-a trimis această înștiințare. Suplimentar s-a transmis o factură de penalități de 73 de milioane de lei pentru antreprenorul de pe lotul 3, pentru întârzierile pe care le-a avut de-a lungul contractului și pentru lipsa de mobilizare. Dacă acesta până joi nu va remedia ce are de remediat vom rezilia contractul, vom reține garanția de execuție. Nimeni nu are nicio problemă cu un antreprenor străin, dar nu poți să vii în România să-mi pui condițiile, urmezi condițiile legale. Nu fac nicio concesie cu nimeni – lucrezi așa cum trebuie, iar dacă nu îți termini lucrarea vei fi penalizat. Antreprenorul a avut câteva probleme de calitate, pentru acest lucru CNAIR a solicitat extinderea garanției de la 4 ani la 10 ani”, a spus ministrul, care a menționat că vor fi preluate bretelele de descărcare de la lotul patru (de pe lotul 3), pentru a fi facilitat accesul pe lotul 4.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor