Mii de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în Timiș. Unele școli au depășit numărul locurilor aprobate

De Adrian Panduru
Mii de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în Timiș. Unele școli au depășit numărul locurilor aprobate
© Tion: Mii de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în Timiș. Unele școli au depășit numărul locurilor aprobate
La două săptămâni de la începerea înscrierilor în clasa pregătitoare, în Timiș au fost depuse peste 4.600 de cereri pe 6.150 de locuri disponibile. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va finaliza peste o săptămână, în 22 martie.

În Timiș, la finalul celei de-a doua săptămâni de înscrieri în clasa pregătitoare, au fost depuse 4.637 de cereri pe 6.150 de locuri disponibile, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean. Dintre cererile depuse până vineri, 15 martie, la ora 18, 3.959 sunt pentru a înscrie viitorii elevi în școala de circumscripție, iar 678 pentru alte circumscripții.

La Școala nr. 30 din Timișoara au fost depuse deja 203 cereri, deși unitatea de învățământ are în planul de școlarizare locuri pentru 150 de elevi. La Școala nr. 24 din Timișoara au fost depuse 189 de cereri (dar școala are aprobate pentru anul școlar viitor doar 150 de locuri). La Școala nr. 7 Sfânta Maria au fost depuse 185 de cereri. La Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu au fost depuse 138 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare în primele două săptămâni. Școala nr. 19 are aprobate, prin planul de școlarizare, 125 de locuri în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020. La Colegiul Național Bănățean au fost depuse 133 de cereri, la Liceul Grigore Moisil 120, la Liceul Nikolaus Lenau 121, iar la Liceul David Voniga din Giroc au fost depuse o sută de cereri. Numărul de locuri alocate prin planul de școlarizare a fost depășit și la Școala Gimnazială Dumbrăvița, unde au fost depuse 83 de cereri de înscriere pe 75 de locuri disponibile.

Chiar dacă numărul de locuri a fost depășit la o anumită școală, copiii vor fi înscriși în continuare. Dacă la finalul primei etape de înscriere numărul va fi mult peste cel prevăzut în planul de școlarizare, fiecare copil își va găsi totuși un loc în clasa pregătitoare. De multe ori o anumită școală își propune, spre exemplu, patru clase pregătitoare (o clasă are 25 de copii), dar la finalul perioadei de înscrieri poate avea opt clase.

Sunt anumite criterii care se vor aplica la finalul perioadei de înscrieri pentru a se repartiza copiii care vor călca pentru prima dată într-o școală. Cel mai important criteriu este cel al circumscripției – vor avea prioritate la o anumită școală copiii care locuiesc în acea zonă. Reprezentanții școlilor țin cont când estimează numărul de clase și de spațiul pe care îl au la dispoziție pentru găzduirea elevilor, de aceea în unele locuri este posibil să se ajungă și la cursuri de după-masă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor