Meritocrație? Primăria Timișoara caută director pentru CERC, dar fără studii în domeniu. Salariu: 7.000 lei

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
39Comentarii
Meritocrație? Primăria Timișoara caută director pentru CERC, dar fără studii în domeniu. Salariu: 7.000 lei
© foto: arhiva
Minimum doi ani de experiență, dar nu se știe în ce. Reprezentanții Primăriei Timișoara angajează un director pentru CERC, un centru regional de competențe în automotive, dar nu-i cer deloc studii în domeniu. Îi oferă însă un salariu de aproape 7.000 de lei.

Primăria Timișoara a lansat un nou concurs pentru ocuparea unui post vacant. Este nevoie de director la Serviciul Public Administrare a Centrului Regional de Competențe și Dezvoltarea Furnizorilor în Sectorul Automotive (CERC), condus acum de Claudiu Bogdan Dragomir.

Viitorul director cu acte în regulă al Serviciului Public CERC Timișoara trebuie să aibă „studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență” și o experiență de minimum doi ani. De asemenea, trebuie să știe să lucreze în Microsoft Office la nivel mediu. Acestea sunt singurele condiții impuse de Serviciul Resurse Umane al PMT, condus de Rodica Aurelian.

Dosarele se pot depune până în 1 iulie, la sediul primăriei. Proba scrisă a concursului are loc în 9 iulie, la ora 10, la Casa de cultură a orașului, iar interviul este programat pentru 12 iulie, la aceeași oră.

Cel care conduce acum serviciul, Claudiu Bogdan Dragomir, este director al CERC încă din luna iulie a anului 2016, iar anul trecut a avut un salariu anual de 81.676 lei, în timp ce pe 2017 a încasat de la CERC 68.450 de lei. La un simplu calcul, Dragomir a avut un salariu lunar de aproape 7.000 de lei de la serviciul public al primăriei.

Dragomir a fost director de vânzări la o firmă de cercetare de piață, din 2014 până în 2015, dar a lucrat și în Parlamentul României, ca expert în administrație publică, timp de trei ani, din 2013 până în 2016. Este licențiat în economie.

Potrivit unei declarații de interese depusă anul trecut, Claudiu Bogdan Dragomir este membru PNL (vicepreședinte zona Fratelia – n.r.) și face parte din Consiliul de administrație al spitalului, dar pe declarația de avere nu scrie cât a încasat pentru calitatea de membru în CA.

Ce este CERC?

„Serviciul Public de administrare a «Centrului Regional de Competențe și Dezvoltare a Furnizorilor în Sectorul Automotive» – CERC este un serviciu de interes local care are misiunea de încurajare a investițiilor în sectorul automotive pentru susținerea dezvoltării durabile a Polului de Creștere Timişoara – prin implementarea unui pachet de servicii și a unor programe de training în beneficiul întreprinderilor din sector, cu scopul creșterii competențelor acestora, și implicit a performanței sectorului automotive la nivel regional, astfel încât sectorul automotive să producă un impact economic semnificativ la nivelul Regiunii de Vest”, se arată în descrierea de pe site-ul centrului.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor