Medicamente compensate cu 90 la suta pentru pensionarii timiseni cu venituri de pana la 900 de lei

De Adrian Panduru
Medicamente compensate cu 90 la suta pentru pensionarii timiseni cu venituri de pana la 900 de lei
Pensionarii cu venituri de până la 900 de lei pe lună primesc medicamente compensate cu 90 la sută, din luna iulie. Până acum primeau medicamente compensate doar pensionarii ale căror venituri nu depășeau 700 de lei. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş transmite că programul de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat şi este operaţional.

Beneficiarii programului sunt pensionarii cu venituri din pensii de până la 900 lei/lună inclusiv, care nu primesc şi indemnizaţie socială, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri și pensionarii cu venituri din pensie şi indemnizaţie socială (cumulate) de până la 900 de lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri. Până acum, beneficiau de această compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei/lună.

“Prin noul program de compensare se doreşte în primul rând creşterea numărului de beneficiari ai acestui program, iar în al doilea rând s-a avut în vedere debirocratizarea activităţii medicilor de familie, care nu mai trebuie să solicite declaraţii pensionarilor”- a spus preşedintele –director general al CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu.

Pensionarii nu trebuie să mai depună la medicul de familie declaraţia pe propria răspundere referitoare la veniturile opţinute. Vor prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !